EKSPERIMENTS: humuss no brokoļu kātiem

© unsplash.com

Meklējot idejas par pārtikas atkritumu samazināšanu, var rast dažādas idejas, kur sākotnēji šķietamus nelietderīgus produktus izmantot gardu recepšu pagatavošanai.

Vai zinājāt, ka no dārzeņu miziņām var pagatavot buljonu, kraukšķīgus čipsus? No konservēto turku zirņu šķidruma var pagatavot bezē. Izrādās, ka pielietojumu var rast arī brokoļu kātiem.

No brokoļu kātiem var pagatavot dažādus gardumus. Šoreiz Lifehacks.lv komanda izmēģinās jaunu humusa recepti.

Humuss ir populārs Tuvo Austrumu ēdiens. To ierasti smērē uz maizes vai grauzdiņiem, vai ēd kopā ar dārzeņiem. Standartā humusu gatavo no turku zirņiem. Izrādās, ka humusam var būt daudz un dažādas variācijas, to pat var pagatavot no brokoļu kātiem.

Humuss no brokoļu kātiem

Nepieciešams: viens brokoļa kāts, divas ķiploka daiviņas, trīs tējkarotes grieķu jogurta, vienu tējkaroti olīveļļas, vienu tējkaroti sasmalcinātu pētersīļu un divas ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu, sāli un piparus pēc garšas.

Sākotnēji nepieciešams sagriezt brokoļa kātu nelielos gabaliņos.

Lieciet brokoļa gabaliņus katlā un pārliejiet tos ar ūdeni. Katlu lieciet uz plīts. Nedaudz pavāriet brokoļus, lai tie kļūtu mīkstāki, bet ne pilnībā gatavi.

Lifehacks.lv

Pēc tam nolejiet nost ūdeni.

Lieciet brokoļus bļodā un pievienojiet visas iepriekš minētās sastāvdaļas, izņemot olīveļļu.

Lifehacks.lv

Ar blenderi sablenderējiet visus produktus viendabīgā masā.

Pašās beigās humusam pievienojiet olīveļļu un kārtīgi to samaisiet.

Tas arī viss!

Lifehacks.lv

Secinājumi:

Vienkāršs veids, kā izmantot citkārt nevajadzīgos brokoļu kātus, tādējādi samazinot pārtikas atkritumu daudzumu. Recepte ir ļoti vienkārša un humusa pagatavošana aizņems vien 15 minūtes. Pēc garšas šis humusa veids ir krēmīgs un nav tik "smagnējs", kā humss no turku zirņiem. Kopumā varam teikt, ka recepti ir vērts izmēģināt!

P.S. Grieķu jogurta vietā varat izmantot arī riekstu sviestu, tahini jeb sezama sēklu pastu.

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais