EKSPERIMENTS: gatavojam čia sēklu pudiņu, neizmantojot pienu, bet gan sulu

© unsplash.com

Čia sēklu pudiņu ierasti gatavojam no piena, vai tas būtu govs piens, vai augu dzēriens. Izrādās, ka šo desertu jeb pudiņu var pagatavot arī tad, ja netiek izmantots jebkāda veida piens.

Bet vai, neizmantojot pienu, pudiņš izdosies tikpat gards un krēmīgs? Un ko likt piena vietā?

Izrādās, ka čia sēklu pudiņu jeb šoreiz drīzāk desertu var pagatavot izmantojot sulu.

LifeHacks.lv komanda iedvesmojoties no šādas idejas, piena vietā izmantot sulu, nolēma pagatavot upeņu desertu.

Deserta pagatavošanai nepieciešama upeņu sula, čia sēklas. Pievienojām klāt arī upeņu ievārījumu, lai tik tiešām šo varētu devēt par kārtīgu upeņu desertu.

Deserta pagatavošana ir identiski vienāda, kā gatavojot čia sēklu pudiņu ar pienu.

Glāzē vai citā trauciņā lieciet čia sēklas. Mums bija 250 ml liela glāze un izmantojām trīs ēdamkarotes čia sēklu.

Lifehacks.lv

Sēklām pievienojām klāt divas ēdamkarotes upeņu ievārījuma.

Lifehacks.lv

Pēcāk glāzē ielējām upeņu sulu.

Lifehacks.lv

Tagad atliek vien apklāt glāzi ar pārtikas plēvi un ielikt trauku uz pāris stundām ledusskapī, lai sēklas piebriestu.

Lifehacks.lv

Secinājums: Pēc aptuveni trīs stundām deserts bija gatavs. To, protams, tik tiešām var saukt par upeņu desertu, jo bija izteikta upeņu garša. Kā nekā deserta pagatavošanā, izņemot čia sēklas, nekas cits, kā vien dažādi produkti ar upeņu garšu netika pievienoti.

Būtiski izcelt, ka šāds deserts gluži nebūs kā ierastais čia sēklu pudiņš. Šis deserts nebūs tik krēmīgs. Tomēr, iespējams, pievienojot klāt banānu, šo situāciju varētu uzlabot! Kopumā varam teikt, ka deserts bija ātri un viegli pagatavojams, kā arī gards! Tāpat, mainot piedevas, var ik reizi izveidot pavisam citas garšas buķetes desertu!

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?