EKSPERIMENTS: augļu un ogu kraukšķīgais našķis cukura glazūrā

© pexels.com

Janvāris daudzviet pasaulē tiek atzīmēts kā "vegāniskais janvāris", kad cilvēki aicināti no uztura izskaust visus dzīvnieku izcelsmes produktus. Arī Latvijā jau no pirmajām gada dienām prāvs cilvēku pulciņš iesaistījies akcijā "Neapēd zemeslodi". Iedvesmojoties no šīm idejām, arī Lifehacks.lv komanda nolēma izmēģināt kādu pavisam gardu vegānisko našķi.

Šis našķis pavisam nesen bija iemantojis lielu popularitāti sociālajos medijos.

Nu, ir pienākusi arī Lifehack.lv kārta to izmēģināt!

Našķa pagatavošanai nepieciešams cukurs, vīnogas, panna, karote un koka irbulīši!

Mēs nolēmām nedaudz recepti papildināt un izmantot arī mandarīnus un ābolus.

Našķa pagatavošana ir neticami vienkārša! Sākotnēji jānomazgā augļi. Ja nepieciešams, tad arī jānomizo un jāsagriež, piemēram, mandarīni un āboli.

Lifehacks.lv

Pēc tam uz koka irbulīšiem uzspraudiet augļus un ogas!

Lifehacks.lv

Kad iepriekšējais solis veikts, beriet pannā cukuru un ūdeni (attiecībā 2:1).

Lifehacks.lv

Tagad atliek vien pagatavot cukura sīrupu. Karsējiet cukuru, kad tas ir kļuvis šķidrs un sācis vārīties, pavāriet to astoņas minūtes.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Pēc astoņām minūtēm noņemiet pannu no uguns un iemērciet sīrupā augļus, vai izmantojot karoti un aplejiet tos ar sīrupu.

Lifehacks.lv

Tas arī viss! Atliek vien gardi mieloties!

Lifehacks.lv

Secinājumi: Reizēm sevi varam palutināt ar veselīgi neveselīgiem našķiem, kā tas ir šajā gadījumā. Lai arī izmantotie augļi ir veselīgi, nākas nedaudz pievērt acis uz cukura glazūru. Galvenais atceries - visu ar mēru!

Šīs būs tiešām interesanta un kraukšķīga uzkoda! Iesakām izmēģināt!

Eksperiments

Ja tiek runāts par brīvdienu rītu brokastīm, daudziem prātā "iešaujas" pankūkas. Katrā mājā ir sava īpašā pankūku recepte. Gardās brīvdienu brokastu pankūkas bieži vien satur daudz cukura, kas nodrošina to patīkamo garšu. Taču ir iespēja pagatavot arī gardas un veselīgas pankūkas, neizmantojot cukuru! Kā? Tūlīt uzzināsiet!

Svarīgākais