EKSPERIMENTS: iespējams, vieglākais un ātrākais veids, kā nomizot pomelo

© pexels.com

Pomelo ir pats lielākais citrusauglis. Tas mēdz būt dažādas formas, piemēram, apaļš vai bumbiera formas. Lai arī to izskats var būt dažāds, tomēr, lai tiktu pie augļa ēdamās daļas, nepieciešams rīkoties vienādi - to nomizot.

Pomelo dzimtene ir Dienvidaustrumāzija. Tiek uzskatīts, ka šis auglis pēc garšas atgādina apelsīnu un greipfrūtu krustojumu. Pomelo ir labs B un C vitamīna, kālija, kalcija un fosfora avots.

Varētu teikt, ka pomelo ir viens no tiem augļiem, kuru ir visnepateicīgāk ēst, jo nepieciešams laiks, lai tiktu pie gardā augļa. Tas ir jāmizo un bieži vien mizošana ir ilgs process, kas daudziem nepatīk.

Interneta dzīlēs pieejami dažādi padomi, kā ātri nomizot pomelo. Lifehacks.lv nolēma vienu šādu triku pamēģināt.

Jums būs nepieciešams vien pomelo, nazis un dēlītis.

Sākotnēji izņemiet augli no plastmasas iepakojuma.

Lifehacks.lv

Nogrieziet nost pomelo augšdaļu (skat.att.)

Lifehacks.lv

Talāk nepieciešams izmantot pirkstu veiklību un noplēst nost cieto mizu.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Pēc tam nolieciet augli uz sāniem un pārgrieziet to uz pusēm.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Ņemiet vien no pomelo daļām un ar rokām paplēsiet to vaļā (skat. att). Šādā veidā viegli būs no miziņas izņemt laukā pomelo daiviņas.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Secinājumi: Šādā veidā tik tiešām pavisam viegli un ātri var nomizot gardo un sulīgo augli!

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!

Svarīgākais