EKSPERIMENTS: Mīkstās karameles konfektes no divām sastāvdaļām

© Lifehacks.lv

Šī, iespējams, ir viena no vienkāršākajām konfekšu pagatavošanas receptēm.

Šīs būs ļoti saldas konfektes. Tās mēdz dēvēt par mīksto karameli jeb fadžu.

Mīkstās karameles pagatavošanā būs nepieciešama viena bundžiņa iebiezinātā piena un 300 grami melnās šokolādes.

Katliņā ielejiet iebiezināto pienu un tam pievienojiet klāt nelielos gabaliņos salauztu melno šokolādi.

Lifehacks.lv

Karsējiet abas sastāvdaļas uz lēnas uguns līdz šokolāde izkūst.

Lifehacks.lv

Pēc tam atliek vien atrast piemērotu trauku, kurā ieliet saldo masu. Pirms tam traukā ieklājiet cepamo papīru, lai mīkstās karameles konfektes pēcāk būtu vieglāk izņemt no trauka. Lai konfektes izskatītos skaistāk, masu varat apbērt, piemēram, ar kokosriekstu skaidiņām.

Lifehacks.lv

Pēc tam lieciet konfekšu trauku ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti. Kad laiks pagājis, tad atliek vien sagriezt masu sīkākās daļās un baudīt saldo karameli.

Secinājumi: Šī ir tik tiešām ļoti vienkārša konfekšu pagatavošanas recepte. Tā būs arī maciņam draudzīga, jo neparasa daudz dažādu sastāvdaļu. Šī mīkstā karamele ies pie sirds īsteniem saldumu mīļiem, jo tās izdodas ļoti saldas. Šīs konfektes labi sader kopā ar stipru kafiju.

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!