EKSPERIMENTS: ideja, ko iesākt ar pāri palikušo Jāņu sieru

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Jāņi ir nosvinēti un, visticamākais, daudziem no lielajām svinībām ir palicis pāri neviens vien gardums. Bieži vien pēc Jāņiem pāri paliek tieši siers. Ja pēc svētkiem jums vairs negribas mieloties ar Jāņu siera šķēlītēm, ir dažādi varianti, kur to likt lietā. Piemēram, to "iemarinēt"!

Šo nevarētu dēvēt par tradiconālu marinēšanu, jo netiek izmantots etiķis. Siers tiek marinēts olīveļļā.

Jums būs nepieciešams: Jāņu siers, ķimenes, melnās olīvas, dilles, saulē kaltēti tomāti, sāls, pipari, čili pipari, ķiploks, timiāns un, protams, olīveļļa.

Siera marinēšana ir pavisam vienkārša. Atliek vien apmēram 200 gramus siera sagriezt kubiciņos, smalki sakapāt divas ēdakmarotes dilles, ķiplokspiedē izspiest divas ķiploka daiviņas, sagriezt nelielos gabaliņos sauju olīvas un pussaujiņu saulē kaltētu tomātu. Tāpat būs nepieciešama viena ēdamkarote timiāna lapiņu, šķipsniņa ķimeņu un nedaudz sāls, pipari un čili pipari.

Lifehacks.lv

Visas sastāvdaļas kārtojiet burciņā pēc saviem ieskatiem, piemēram, kārtās. Tad visu burciņā esošo saturu pārlejiet ar olīveļļu.

Pagaidiet pāris stundas un varat baudīt savu marinēto Jāņu sieru.

Lifehacks.lv

Sieru varat baudīt kopā ar maizi, pievienot to salātiem vai vienkārši ēst kā uzkodu! Lai labi garšo!

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais