EKSPERIMENTS: ingvera - citrona imunitātes šoti

© pexels.com

Mainīgajos laikapstākļos ir īpaši jāpievērš uzmanība labai veselība, imunitātei. Vienu dienu spīdot spožai saulei, bet otrā sniegot sniegam, varam pavisam viegli "noķert" kārtējo vīrusu. Tāpēc, lai parūpētos par savu veselību un pašsajūtu, ir jāpievēršas imunitātes stiprināšanai.

Noteikti, ka būsiet pamanījuši veikalu plauktos mazās imunitātes devas jeb šotus. To sastāvs var būt visdažādākais. Tomēr visbiežāk tajos ir sastopams ingvers un citrons.

Nolēmu pameklēt interneta dzīles recepti, kā šādas imunitātes stiprinošos dzērienus jeb šotus uztaisīt pašai.

Izrādās, ka tas ir ne tikai ļoti vienkārši, bet arī izdevīgi.

Ingvera - citrona imunitātes dzēriena jeb šota pagatavošanai vajadzēs, protams, ingveru, citronu un arī medu, ūdeni.

Sākotnēji nepieciešams nomizot aptuveni 250 gramus ingvera. To pavisam vienkārši var izdarīt ar ēdamkaroti. Ņemiet karoti un ar tās malu kasiet nost ingvera miziņu, tā pavisam viegli nāks nost.

Pēc tam bļodiņā sarīvējiet ingveru.

Lifehacks.lv

Paralēli tējkannā uzvāriet ūdeni. Kamēr rīvēsiet ingveru tas nedaudz atdzisīs.

Kad ingvers sarīvēts, tad aplejiet to ar 500 ml karsta ūdens. Atstājiet ingveru ūdenī aptuveni 40 minūtes.

Lifehacks.lv

Pa to laiku izspiediet sulu no pusotra citrona.

Lifehacks.lv

Kad 40 minūtes ir pagājušas, ņemiet caurduri un izkāsiet ingvera šķidrumu.

Šķidrumam pielejiet klāt citronu sulu. Pielieciet klāt medu. Es liku divas ēdamkarotes medus.

Tas arī viss! Iepildiet burkā, pudelē ingvera - citrona dzērienu. Nepieciešamības gadījumā (slimojot) vai profilaktiski dienas laikā izdzeriet nelielu daudzumu šī šķidruma.

Lifehacks.lv

Secinājumi: Šādu imunitātes stiprinošo šotu pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra. Pats galvenais arī izdevīga, jo veikalos pieejamie imunitātes dzērieni ir visai dārgi! Šis dzēriens būs īsta C vitamīna "bumba". Tam piemīt ļoti spēcīga garša, ja jums tā ir par stipru, tad varat pievienot klāt papildus medu. Otrs varinats ir nedaudz ar ūdeni pašķaidīt šo dzērienu, lai mazinātu nepatīkamo garšu!

Svarīgākais