EKSPERIMENTS: karstais dzērveņu dzēriens

© Lifehacks.lv

Šobrīd arvien aktuālāki kļūst dažādi karstie dzērieni. Šāda veida dzērieni var ne tikai patīkami sasildīt, bet arī palīdzēt stiprināt imunitāti. Šoreiz mēģināju pagatavot ar C vitamīnu bagātu karsto dzērienu, kas ir ne tikai ļoti veselīgs, bet arī gards!

Manuprāt, šis ir ideālais brīdis, lai sāktu eksperimentēt ar dažādām garšām un mēģināt pagatavot gardus karstos dzērienus.

Internetā ir pieejams plašs klāsts ar receptēm. Es izvēlējos par labu tieši dzērveņu dzērienam. Šis dzēriens lieti noderēs garās pastaigās, jo tas patīkami sasilda.

Gatavojot šo dzērienu māja piepildās ar ļoti patīkamu smaržu, kura atgādina Ziemassvētkus.

Dzēriena pagatavošanai nepieciešams: svaigas dzērvenes, ingvers, citrons, ananasu sula, karstvīna garšvielas, ūdens.

Lifehacks.lv

Internetā pieejamajā receptē nebija norādīts konkrēts sastāvdaļu daudzums. Dzēriena gatavošanā jāvadās pēc garšas!

Pagatavošanas process:

Katliņā ielej ūdeni, ieber dzērvenes. Vāri dzērvenes līdz brīdim, kad tās ir izšķīdušas.

Lifehacks.lv

Pēc tam noņem katliņu no plīts. Paņem bļodiņu, caurduri un izkās dzērveņu sulu. Šo soli var arī izlaist, bet, tad dzērienā "peldēs" dzērveņu miziņas.

Pēc tam lej dzērveņu sulu atpakaļ katlā, pielej nedaudz ūdeni un pievieno visas atlikušās sastāvdaļas - ananasu sulu, ingveru, sulu no viena citrona un karstvīna garšvielas.

Liec dzērienu karsēties. Šis solis aizņēma diezgan ilgu laiku, aptuveni 20 minūtes. Ik pa laikam pagaršo dzērienu, lai saprastu vai ir nepieciešams to papildināt, piemēram, ar ananasu sulu vai ūdeni, ja dzēriens ir pārāk skābs.

Lifehacks.lv

Pēc tam lej krūzē un baudi!

Lifehacks.lv

Secinājumi:

  • Ja mājās nav dzērvenes, tad noteikti var izmantot arī jau gatavu dzērveņu sulu.
  • Receptē bija norādīts, ka dzērienam var pievienot medu, ja karstais dzēriens liekas par skābu.
  • Uzmanīgi ir jāizvērtē, cik daudz dzērvenes vārat, lai dzēriens nebūtu par skābu un nevajadzētu lielā daudzumā pievienot citas sastāvdaļas.
  • Manuprāt, šis dzēriens sanāks ļoti gards, ja tiks izmantotas arī citas ogas vai sulas. Daudzās receptēs ananasu sulas vietā tiek izmantotas apelsīnu vai ābolu sulas.
  • Šis karstais dzēriens pēc garšas ļoti līdzinājās karstvīnam.

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!

Svarīgākais