Rūpējies par mazajiem draugiem: varianti putnu barotavām ziemā

4.lapa

Diānas Jansones privātais albums

Kā­rums put­niem kon­ser­vu bun­džā

NE­PIE­CIE­ŠAMS: iz­lie­to­ta kon­ser­vu bun­dža, stiep­le, kaut kas ass, ar ko iz­urbt cau­ru­mu (pie­mē­ram, vecs kon­ser­vu at­tai­sā­mais), diegs un mež­ģī­ņu len­te de­ko­rā­ci­jai, kau­sē­ti cū­ku tau­ki, kas sa­jauk­ti ar sēk­lu mai­sī­ju­mu.

DAR­BA GAI­TA:

1. Kon­ser­vu bun­džas sā­na ma­lā iz­dur cau­ru­mu.

2. Ie­ver iz­dur­ta­jā cau­ru­mā stiep­li un iz­vei­do cil­pi­ņu ga­lā.

3. Stiep­lei ap­tin die­gu, lai vi­zu­āli iz­ska­tī­tos la­bāk, kā arī ne­bū­tu aso stiep­les ga­lu, ar ku­riem put­ni va­rē­tu sa­vai­no­ties.

4. Kon­ser­vu bun­džā pa­ga­ta­vo ba­rī­bu, sa­jau­cot kau­sē­tu cū­ku tau­ku un sēk­lu mai­sī­ju­mu pēc pa­ša iz­vē­les (ša­jā ba­ro­ta­vā Di­āna iz­vē­lē­ju­sies sa­jaukt grū­bas, auzu pār­slas un lo­bī­tas sau­les­pu­ķu sēk­las). Pie­pil­dī­to bun­džu ie­liek auk­stu­mā, lai tau­ki at­dziest un ma­sa la­bi tu­ras ko­pā.

5. Kad ba­rī­ba sa­cie­tē­ju­si, iz­de­ko­rē kā­ru­mu ar mež­ģī­ņu len­tī­ti, at­rod pie­mē­ro­tu vie­tu un pa­kar.

ŅEM VĒ­RĀ! Šis kā­rums put­niem gar­šos maz­liet vai­rāk ne­kā vien­kār­ši iz­bēr­tas sēk­li­ņas un uz­tur­vēr­tī­bas zi­ņā būs ba­gā­tī­gāks naš­ķis.

Eksperiments

Līgo svētku galda neatņemama sastāvdaļa ir Jāņu vai ķimeņu siers! Šogad galdā cel ne tikai skaisti sagrieztu Jāņu vai ķimeņu sieru, bet varbūt pārsteidz līgotājus arī ar kādu neparastāku uzkodu, kuras galvenais elements ir tas pats siers!

Svarīgākais