Rūpējies par mazajiem draugiem: varianti putnu barotavām ziemā

4.lapa

Diānas Jansones privātais albums

Kā­rums put­niem kon­ser­vu bun­džā

NE­PIE­CIE­ŠAMS: iz­lie­to­ta kon­ser­vu bun­dža, stiep­le, kaut kas ass, ar ko iz­urbt cau­ru­mu (pie­mē­ram, vecs kon­ser­vu at­tai­sā­mais), diegs un mež­ģī­ņu len­te de­ko­rā­ci­jai, kau­sē­ti cū­ku tau­ki, kas sa­jauk­ti ar sēk­lu mai­sī­ju­mu.

DAR­BA GAI­TA:

1. Kon­ser­vu bun­džas sā­na ma­lā iz­dur cau­ru­mu.

2. Ie­ver iz­dur­ta­jā cau­ru­mā stiep­li un iz­vei­do cil­pi­ņu ga­lā.

3. Stiep­lei ap­tin die­gu, lai vi­zu­āli iz­ska­tī­tos la­bāk, kā arī ne­bū­tu aso stiep­les ga­lu, ar ku­riem put­ni va­rē­tu sa­vai­no­ties.

4. Kon­ser­vu bun­džā pa­ga­ta­vo ba­rī­bu, sa­jau­cot kau­sē­tu cū­ku tau­ku un sēk­lu mai­sī­ju­mu pēc pa­ša iz­vē­les (ša­jā ba­ro­ta­vā Di­āna iz­vē­lē­ju­sies sa­jaukt grū­bas, auzu pār­slas un lo­bī­tas sau­les­pu­ķu sēk­las). Pie­pil­dī­to bun­džu ie­liek auk­stu­mā, lai tau­ki at­dziest un ma­sa la­bi tu­ras ko­pā.

5. Kad ba­rī­ba sa­cie­tē­ju­si, iz­de­ko­rē kā­ru­mu ar mež­ģī­ņu len­tī­ti, at­rod pie­mē­ro­tu vie­tu un pa­kar.

ŅEM VĒ­RĀ! Šis kā­rums put­niem gar­šos maz­liet vai­rāk ne­kā vien­kār­ši iz­bēr­tas sēk­li­ņas un uz­tur­vēr­tī­bas zi­ņā būs ba­gā­tī­gāks naš­ķis.

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.

Svarīgākais