Eksperiments: Burkānlasis jeb viltus laša pagatavošana

© lifehacks.lv

Droši vien daudziem no mums paziņu, draugu, vai ģimenes lokā atrodams kāds, kurš savā uzturā nelieto gaļu, zivis, vai piena produktus. Šoreiz nolēmām eksperimentā pārbaudīt, cik vienkārši ir pagatavot vegānu tik slavēto burkānlasi.

Recepti, kā pagatavot burkānlasi nejauši reiz pamanīju sociālajā tīklā instagram. Tiesa, līdz tā pagatavošanai pagāja krietns laiks, jo arī mani māca šaubas, kā tad šāds produkts maz varētu garšot. Bet, ticiet man, rezultāts ir tiešām lielisks un, iespējams, kāds pat nepamanīs, ka uz maizītes esat uzlikuši viltus lasi.

Recepti, kuru izmantoju burkānlaša pagatavošanai savā sociālā tīkla instagram profilā publicējusi Dace Alpa, un to atradīsi šeit.

Burkānlaša pagatavošanai nepieciešams:

  • divi lieli burkāni
  • 3 ēd.k sojas mērces
  • 1/2 ēd.k ābolu etiķa
  • šķipsniņa sāls
  • 3.ēd.k. eļļas
  • sagriezta nori lapa
  • citronpipari
  • sula no aptuveni 1/4 daļas citrona

Pasniegšanai:

  • iecienītā maize
  • šķēlēs sagriezts sīpols
  • dažas citrona šķēles
  • zaļumi dekorēšanai
  • krēmsiers vai no kāds cits alternatīvs smēriņš

Pagatavošana:

lifehacks.lv

1. solis. Katrā liec vārīties nenomizotus burkānus. Kad tie izvārījušies, liec tos atdzesēt.

lifehacks.lv

2.solis. Pagatavo burkānlasim nepieciešamo marinādi. Vispirms smalki sagriez nori lapas. Pēc tam pievieno visas šķidrās sastāvdaļas, sāli, iespējams, arī nedaudz citronpiparu. Visu rūpīgi samaisi.

lifehacks.lv

3.solis. Kad tas izdarīts, nomizo atdzisušos burkānus un sagriez pēc iespējas plānākās šķēlēs. To vari darīt gan ar nazi, gan, piemēram, dārzeņu mizojamo.

lifehacks.lv

4.solis. Sagrieztos burkānus liec marinādē un rūpīgi samaisi. Pēc tam tos vismaz uz pāris stundām liec ledusskapī. Izcils rezultāts izdosies tad, ja to vēsumā paturēsi vismaz diennakti.

lifehacks.lv

6.solis. Pirms burkānlaša pasniegšanas sagriez sīpolu, kā arī dažas citrona šķeles. Uz maizes vispirms uzsmērē izvēlēto krēmsieru, vai smēriņu, tad kārto no ledusskapja izņemto vilrus lasi, sīpolus. Ja nepieciešams, uzber arī pavisam nedaudz citronpiparu, vai arī uzspied citrona sulu. Lai labi garšo!

SECINĀJUMI:

  • tiešām neslēpšu, ka, manuprāt, rezultāts ir izcils. Ja vien nezinātu un neredzētu, ka uz maizes uzlikts nevis lasis, bet burkāns, tiešām neatšķirtu;
  • tā kā gatavošanas gaitā burkānlasi ledusskapī turēju aptuveni 4 stundas, tad garša bija salīdzinoši maiga. Iespējams, ja vēlaties, lai tā ir izteiktāka, pagatavotais ledusskapī jātur vismaz 5-7 stundas;
  • burkānu griez pēc iespējas plānākās šķēlēs, lai tas ātrāk ievilktos un būtu gatavs;
  • manuprāt, šāds viltus lasis ir izcili gards ne vien uz maizītēm, bet arī lieliska piedeva salātiem, vai, piemēram, makaronu ēdieniem.

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!

Svarīgākais