Kā nomazgāt logus bez tīrīšanas līdzekļiem

© Pixabay

Pavasaris ir logu mazgāšanas laiks! Lai nebūtu jātērē nauda, iegādājoties speciālus tīrīšanas līdzekļos, bet tajā pašā laikā iegūtu spīdīgus un tīrus logus, nepieciešama vien auduma lupatiņa, galda etiķis un avīzes.

Šis noteikti nav jauns paņēmiens - to jau izmantoja tavi vecvecāki. Kā tas strādā?

Nepieciešams:

  1. ūdens un spainītis, kur to ieliet
  2. galda etiķis
  3. kokvilna lupatiņas, kas neplūk
  4. avīzes
  5. mērkrūze

Mums ir 5l spainītis, kurā ar mērkrūzes palīdzību ielejam 3l silta ūdens (ne karstu) un pievienojam vienu glāzi jeb 250 ml galda etiķa (9%). Dzirdēts, ka kādreiz logi mazgāti tikai ar galda etiķi, tomēr mēs to atšķaidīsim ar ūdeni. Etiķa smaržai jābūt jūtamai un ja gadīsies vairāk - arī tas nav nekas! / lifehacks.lv

Samitrinam lupatiņu sagatavotajā šķidrumā un sākam mazgāt logus, kamēr netīrumu vairs nav / lifehacks.lv

Ar šo pašu etiķūdeni var droši mazgāt arī logu rāmjus / lifehacks.lv

Kamēr stikls vēl mitrs ķeramies klāt pie avīzēm / lifehacks.lv

Sākam spodrināt! Ar avīzi tīra kam;er logs ir sauss, tas var prasīt par pāris avīžu gabalus. Kāpēc avīzes? Bieži vien izmantojot lupatiņas vai papīra dvieļus - tie plūk. Avīzes nepieļauj, ka stikls paliks klāts ar pūkām. / lifehacks.lv

Rāmjus var noslaucīt ar sausu drānu un gatavs. Logi tīri! / lifehacks.lv

SECINĀJUMI:

  • pilsētas vidē sastopamie netīrumi - putekļi, kaiju "dāvanas" - tika veiksmīgi notīrīti;

  • avīzes ļoti labi un ātri uzsūca mitrumu un logi patiesi kā nospodrināti;

    lifehacks.lv

  • taču atklājās arī kāda nepilnība - tā kā tika izmantotas TV programmas avīzes, kas bija bagātīgas ar melnu krāsu, izrādījās vietās, kur avīze pieskārās rāmjiem, tie tika nedaudz nosmērēti. To notīrīšanai gan bija nepieciešams ņemt talkā tīrīšanas līdzekļus. Iespējams, nevajadzēja izmantot avīzes, kurām bija tika daudz melnās krāsas vai cita veida avīzes būtu draudzīgākas. Uz stikliem nekādas švīkas un netīrumus no avīzes gan nemanījām;

  • šis paņēmiens ir ātrs un lēts, vajadzīgs tikai darba prieks.

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais