EKSPERIMENTS: Vai minūtes laikā var kafijas krūzē mikroviļņu krāsnī uzcept garšīgu šokolādes kūku?

© Ekrānuzņēmums no YouTube

Bieži internetā nācies saskarties ar kafijas krūzē pagatavojamas šokolādes kūkas recepti, kura būs gatava pēc 1 minūtes sildīšanas mikroviļņu krāsnī. Mani urdīja jautājums - vai tiešām šāda kūka var izdoties un būs maz ēdama? Nolēmu izmēģināt!

Būtībā šāda saldā ēdiena gatavošanai nav jābūt nekādām konditora prasmēm - pietiks, ja mājās ir mikroviļņu krāsns, ēdamkarote un kafijas krūze. Pārējās sastāvdaļas tad viegli atrodamas veikalā.

Sastāvdaļas:

  • 3 ēdamkarotes miltu;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera;
  • 1/4 ēdamkarotes cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • 3 ēdamkarotes piena ;
  • 2 ēdamkarotes eļļa;
  • aptuveni 20 grami piena šokolādes.

Lifehacks.lv

Process

Vispirms krūzē samaisa miltus, cukuru, kakao, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Vieglāk viss samaisāms būs ar dakšiņu un jāmaisa ir uzmanīgi, jo kakao var putēt.

Lifehacks.lv

Kad viss samaisīts un ieguvis brūno kakao krāsu, pievieno pienu un eļļu. Vēlreiz samaisa un tad pieberam klāt šokolādes gabaliņus. Visu kārtīgi samaisa, lai izveidotos viendabīga masa.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Krūzi ar šokolādes masu liek sildīties mikroviļņu krāsnī uz vienu minūti.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Rezultāts

Kad pēc minūtes noskanēja mikroviļņu krāsns zvans, izņēmusi savu lolojumu, izlēmu to pasildīt vēl pāris sekundes, jo šķita, ka tā konsistence ir pārāk mīksta. Taču biju patīkami pārsteigta, cik gards rezultātā sanāca šāds "uz ātru roku" pagatavojams deserts un arī pēc konsistences tas atgādināja tādu kā braunija tipa sacepumu.

Lifehacks.lv

Secinājumi

  • šāda kūka ir viegli un ātri pagatavojama, turklāt ar gardu rezultātu;
  • viegli sagādājamas sastāvdaļas;
  • kūka ir ļoti salda un barojoša;
  • jāņem vērā, ka mīkla ir ķepīga, tāpēc pēc tās appēšanas krūzi nāksies nedaudz paberzt (ja nav trauku mazgājamās mašīnas);
  • šādu kūku vislabāk cept vidēja izmēra tasēs, jo, ja krūze ir pārāk liela, kūkas vizuālais noformējums nebūs tik glīts;
  • tasē ceptu kūku var garnēt ar pūdercukuru vai pārliet ar kausētu šokolādi;
  • šis ir lielisks veids, kā interesanti pasniegt desertu ciemiņiem vai palutināt sevi, piemēram, pusdienu pauzē, kad esi darbā.

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!

Svarīgākais