Bieži internetā nācies saskarties ar kafijas krūzē pagatavojamas šokolādes kūkas recepti, kura būs gatava pēc 1 minūtes sildīšanas mikroviļņu krāsnī. Mani urdīja jautājums - vai tiešām šāda kūka var izdoties un būs maz ēdama? Nolēmu izmēģināt!
Būtībā šāda saldā ēdiena gatavošanai nav jābūt nekādām konditora prasmēm - pietiks, ja mājās ir mikroviļņu krāsns, ēdamkarote un kafijas krūze. Pārējās sastāvdaļas tad viegli atrodamas veikalā.
Sastāvdaļas:
Vispirms krūzē samaisa miltus, cukuru, kakao, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Vieglāk viss samaisāms būs ar dakšiņu un jāmaisa ir uzmanīgi, jo kakao var putēt.
Kad viss samaisīts un ieguvis brūno kakao krāsu, pievieno pienu un eļļu. Vēlreiz samaisa un tad pieberam klāt šokolādes gabaliņus. Visu kārtīgi samaisa, lai izveidotos viendabīga masa.
Krūzi ar šokolādes masu liek sildīties mikroviļņu krāsnī uz vienu minūti.
Kad pēc minūtes noskanēja mikroviļņu krāsns zvans, izņēmusi savu lolojumu, izlēmu to pasildīt vēl pāris sekundes, jo šķita, ka tā konsistence ir pārāk mīksta. Taču biju patīkami pārsteigta, cik gards rezultātā sanāca šāds "uz ātru roku" pagatavojams deserts un arī pēc konsistences tas atgādināja tādu kā braunija tipa sacepumu.