Eksperimentējam: kā 5 minūtēs neparastā veidā pagatavot olas?

© nra

Tradicionālie olas pagatvošanas veidi ir to uzcept vai uzvārīt, kāds labprāt mielojas arī ar svaigām olām. Taču, kā izrādās, olas var pasniegt daudz un dažādos veidos. Olu garša, protams, būtiski nemainīsies, taču vizuālais noformējums pārsteigs.

Meklējot interenetā pieejamo informāciju, jāsecina, ka olu pasniegšanas veidu ir daudz, tāpēc izmēģinām vienu no tiem - olas, kas izskatās pēc kartupeļu salmiņiem vai makaroniem.

Sastāvdaļas: divas olas, garšvielas.

nra

Pagatavošana: Olas ieliek bļodiņā, pievieno garšvielas un sakuļ. Masu lej uz sakarsētas pannas un cep. Cepto olu "plāceni" atdzesē, saritina un sagriež atkarībā no tā, cik biezus vai plānus "salmiņus" vēlas.

nra

nra

nra

Fantāzijai robežu nav, tāpēc, šādu ēdienu var pasniegt ne tikai ar sieru, bet, piemēram, ar tomātu vai majonēzi.

Secinājums: Garšas ziņā tās ir parastas ceptas olas, savukārt vizuālais noformējums radīja lielāku interesi par ēdienu. Starp citu, olas ar tomātu mērci garšo itin labi.

nra

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?