Paņēmiens, kā ilgāk vāzē saglabāt ziedošus ceriņus

© LifeHacks.lv

Pienācis smaržīgo ceriņu laiks, kas priecē acis un arī mūsu degunus. Tāpat neiztikt bez kupliem ceriņu pušķiem vāzē, bet tavu neražu - tie ļoti ātri novīst. Mēģinām noskaidrot, kā ziedošus ceriņus vāzē saglabāt pēc iespējas ilgāk!

Pašķirstot interneta pārlūka lapas var atrast padomus, ka nplūkto ceriņu galus vajag ar tām pašām dārza šķērēm vai kādu āmuriņu padauzīt, lai saplūkātu kokainos galus un ūdens vieglāk uzsūktos. Ir vēl kāda ideja - pievienot ūdenim aspirīnu!

1. solis. Nepieciešami tikko plūkti ceriņi, vāze ar remdenu ūdeni, šķēres, āmuram līdzīgs priekšmets - piemēram, gaļas āmuriņš un aspirīna tabletes. / LifeHacks.lv

2. solis. Nogriež ar asām šķērēm noplūkto ceriņu galus / LifeHacks.lv

3. solis. Ņem āmuriņu un dažas reizes padauza kokainos ceriņu galus. / LifeHacks.lv

4. solis. Tad var ņemt talkā maisiņu, kurā ieliek 1 vai pusīti aspirīna tableti un izmantojot āmuriņus saspaida to pulverītī. Ieber vāzē, kas pildīta ar ūdeni un izmaisa. Šajā solī var izmantot arī speciāli ziediem radīto līdzekli, lai tie vāzē stāvētu ilgāk, taču mājas apstākļos noderot arī aspirīns, kas arī aizkavē baktēriju rašanos, kuras veicina ziedu novīšanu. Tikai nevajag pārspīlēt ar tā daudzumu! Iespējams pietiks arī ar 1/4 daļu tabletes. Sāc ar mazumiņu! / LifeHacks.lv

5. solis. Ieliec vāzē sagatavotos ceriņu un gatavs! / LifeHacks.lv

Veicot novērojumus, var secināt, ka šādi sagatavoti ceriņi patiesi ilgāk spēj būt svaigi un priecēt mūsu acis. Ja vienkārši ūdenī ieliktie ziedi svaigi stāv dienu, tad šie ceriņi stāvēja 1-2 dienas ilgāk pirms sāka acīmredzami novīst.

Tikai atceries - neliec vāzi ar ceriņiem tiešos saules staros!

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.

Svarīgākais