Pavisam vienkārši! Kā mājās pārbaudīt veikalā nopirktā biezpiena kvalitāti

© lifehacks.lv

Ne reizi vien noteikti ir gadījies, ka, nopērkot kādu pārtikas produktu un pārnesot to mājās, rodas šaubas par tā kvalitāti. Kā izrādās, produkta kvalitāti var noteikt ne tikai pēc garšas, smaržas un derīguma termiņa, bet, piemēram, piena produktu gadījumā var palīdzēt jods.

Kā izrādās, daži ražotāji produkta uzlabošanas nolūkos tam mēdz pievienot kartupeļu cieti. Tieši to arī var noskaidrot, biezpienā iepilinot jodu.

Ja masa kļūst zilgana, produktam ir pievienota ciete un to nevar saukt par kvalitatīvu, ja biezpiens paliek rūsganā tonī (kā pats jods), produktam nav pievienota ciete, tas ir dabisks.

Lai pārbaudītu, cik kvalitatīvs biezpiens ir nopērkams Latvijas veikalos, tika iegādāti trīs dažādu ražotāju biezpieni. Jāpiebilst, ka visu veidu biezpieni bija ražoti Latvijā.

lifehacks.lv

Katram biezpienam tika pievienotas dažas piles joda.

lifehacks.lv

Rezultāts patīkami pārsteidza. Kā redzams - Latvijā nopērkamais biezpiens ir kvalitatīvs.

lifehacks.lv

Jāpiebilst, ka ar jodu var pārbaudīt arī citu piena produktu kavlitāti, piemēram, krējuma.

Eksperiments

Līdz Lieldienām palikušas vairs tikai astoņas dienas, tāpēc laiks sākt domāt, kādā krāsā šogad krāsosim olas. Populārākā metode, protams, ir krāsot olas sīpolu mizās. Citi izvēlas par labu veikalos nopērkamajām krāsām, lai iegūtu krāsainas olas, taču ir arī daudzi citi veidi, kā iegūt krāšņas olas, izmantojot dabīgas sastāvdaļas.

Svarīgākais