Bez cukura! Neticami gardais un veselīgais deserts Latvijas karoga krāsās

© Privātais arhīvs/nra.lv

Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, skatāmies uz gardumiem veikalu plauktos. Taču tik pat garšīgus desertus var pagatavot arī mājās. Pie tam šis gardums - zemeņu un jogurta kārtojums - būs daudz veselīgāks, jo tam nav pievienots cukurs.

Lai pagatvotu veselīgo desertu Latvijas karoga krāsās - 6 porcijas - būs nepieciešams aptuveni 500 gramu saldētu zemeņu, 30 grami želatīna, 200 grami grieķu vai kāda cita jogurta, medus vai stēvija, dekoram - ogas, šokolāde, rieksti un silikona formiņas.

Deserta pagatavošana ir gaužām vienkārša!

1. Lai pagatavotu pamatkārtu, jāņem 250 grami zemeņu (saldumam var pievienot stēviju), sablenderē, sajauc ar uzbriedinātu želatīnu, ielej formiņās un ieliek ledusskapī aptuveni uz 1 stundu.

Privātais arhīvs/nra.lv

Privātais arhīvs/nra.lv

2. Kad zemeņu masa ir sacietējusi, laiks pagatavot deserta otro kārtu. Tam nepieciešams grieķu jogurts (saldumam var pievienot stēviju vai medu), kuru sajauc ar uzbriedinātu želatīnu, ielej formiņās pa virus zemeņu kārtai un atkal ieliek ledusskapī aptuveni uz vienu stundu.

Privātais arhīvs/nra.lv

3. Deserta trešā kārta ir tāda pati kā pirmā.

4. Kad visas trīs kārtas ir izveidotas, desertu atstāj ledusskapī uz vairākām stundām.

5. Pēc tam desertu izņem no slikinoa formiņām un dekorē, kā vien vēlas - ar dažādām ogām, riekstiem, šokolādes gabaliņiem.

Privātais arhīvs/nra.lv

Lai labi garšo!

Privātais arhīvs/nra.lv

Eksperiments

Laikā, kad dārzā, tirgos un veikalos ir pieejam svaigi, aromātiski garšaugi, ir jādomā, kur tos likt lietā. Šoreiz nolēmām pagatavot rozmarīna eļļu, kuru izmantot kulinārijā.

Svarīgākais