6 lietas un produkti, kuru iegādei nav vērts tērēt naudu

© unsplash.com

Sākot no dažādiem skaistumkopšanas līdzekļiem un beidzot ar mājsaimniecības precēm, eksperti nosauc sešas lietas, uz kurām nav vērts tērēt naudu jeb to solītie ieguvumi būs niecīgi.

unsplash.com

1. Sieviešu pretsviedru līdzekļi

Nereti reklāmās tiek apgalvots, ka sieviešu un vīriešu pretsviedru līdzekļu (dezodoranti) formulas būtiski atšķiras, taču tā nav. Vienīgais, kas atšķiras sieviešu un vīriešu dezodorantos, ir to aromāts un cena. Bieži vien sieviešu dezodoranti maksā vairāk nekā vīriešu. Abu dzimumu paredzētie pretsviedru līdzekļi satur vienādus ķīmiskos savienojumus, kas neitralizē sviedru smaku. Tāpēc nav nepieciešams pirkt dārgus, aromātiskus dezodorantus, kas paredzēti vien sievietēm, tie būtiski neatšķirsies no vīriešu dezodorantiem.

unsplash.com

2. Uztura bagātinātāji

Daudzi cilvēki lieto uztura bagātinātājus, lai stiprinātu imūnsistēmu un uzlabotu veselību. Tomēr patiesība ir tāda, ja jums ir veselīgs uzturs, tad jums nav nepieciešams papildus lietot uztura bagātinātājus. Pēc ārstu domām, uztura bagātinātāji nav kaitīgi, taču arī to ieguvumi reizēm ir apšaubāmi. Uztura bagātinātāji jebkurā gadījumā nevar aizstāt veselīgu uzturu.

unsplash.com

3. Gaisa jonizatori

Gaisa jonizatori, kas nav aprīkoti ar filtriem, ir neefektīvi. Šīs ierīces ir paredzētas tam, lai attīritu gaisu, savācot sīkas daļiņas ar negatīvi lādētiem joniem. Ierīcei darbojoties gaisā tiek izdalīts neliels daudzums ozona, kas laika gaitā var būt kaitīgs. Ja vēlaties attīrīt gaisu, tad izvēlieties tādu gaisa attīrītāju, kuram ir maināmi filtri.

unsplash.com

4. Cauruļu tīrīšanas līdzekļi

Cauruļu tīrīšanas līdzekļi ir paredzēti aizsērējumu tīrīšanai, taču patiesībā tie nodara vairāk ļauna nekā laba. Šajos produktos esošā sālsskābe var izšķīdināt ne tikai taukus un netīrumus, bet arī pašas caurules.

unsplash.com

5. Dažādu ekrānu tīrīšanas līdzekļi

Veikalos pieejami dažādu elektronisko ierīču ekrānu tīrīšanas līdzekļi. Šādi, piemēram, telefona, datoru vai televizora ekrānu tīrīšanas līdzekļi strādā efektīvi, bet tai pat laikā ir visai dārgi. Eksperti norāda, ka nav nepieciešams iegādāties šādus specifiskus līdzekļu, ekrānu tīrīšanais var izmantot arī ūdeni. Samitriniet mikrošķiedras lupatiņu un notīriet savas ierīces.

unsplash.com

6. Aromātiski sieviešu intīmās higiēnas līdzekļi

Intīmās zonas higiēnas uzturēšanai pieejami dažādi īpaši kosmētikas līdzekļi. Eksperti norāda, ka dažādas aromātiskas želejas nav ieteicams lietot, jo tās var izjaukt organisma dabisko aizsargbarjeru pret baktērijām, infekcijām. Ieteicams labas higiēnas uzturēšanai izmantot tīru ūdeni un ziepes vai citus higiēnas līdzekļus, kas ir paredzēti jutīgai ādai un nesatur mākslīgās smaržvielas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Kā zināms, kas par daudz, tas par skādi! Lietojot atsevišķus pārtikas produktu vai produktu grupas lielos daudzumos var rasties alerģiska reakcija - sejas nepilnības (piem., niezoši izsitumi, pumpas un pat krunciņas). Uzziniet, kuri pārtikas produkti var veicināt sejas nepilnību veidošanos!