5 iemesli, kāpēc katru dienu vajadzētu uzņemt pašportretus

© unsplash.com

Nereti cilvēki mēdz uzskatīt, ka tie, kuri regulāri uzņem pašportretus jeb selfijus, ir iedomīgi. Tomēr, pēc zinātnieku domām, regulāra pašportretu uzņemšana katram ir nepieciešama. Kāpēc zinātnieki iesaka katru dienu uzņemt pašportretus?

unsplash.com

1. Ātrāk pamanāt veselības problēmas

Zinātnieki atklāj, ka, katru dienu uzņemot pašportretus, jūs varat palīdzēt ārstiem ātrāk noteikt diagnozi, ja jūs piemeklē sirds slimības. Pētījumā pierādīts, ka atsevišķu sirds slimību gadījumos izmainās sejas vaibsti. Līdz ar to, veicot medicīniskas pārbaudes un salīdzinot jūsu pašportretus, mediķiem varētu būt vieglāk noteikt jūsu veselības kaites.

unsplash.com

2. Garastāvokļa uzlabošanai

Kā izrādās, ik dienu uzņemot pašportretus, varam uzlabot garastāvokli. Pētījumā pierādīts, ka cilvēki, kuri vairākas nedēļas pēc kārtas katru dienu uzņēma bildes, kurās smaida, dienas laikā jutās priecīgāki. Ja pat fotogrāfijās tiek izmantots viltus smaids jeb negribīgi smaidāt, tas tāpat spēj uzlabot garastāvokli, jo ieraugāt no malas sevi priecīgu.

unsplash.com

3. Pacelsiet savu pašapziņu

Cilvēkiem, kuri nenovērtē sevi, kuriem ir zema pašapziņa, ir ieteicams katru dienu sevi nofotografēt. Šādā veidā sevi ir vieglāk iemīlēt, jo redzēsiet, cik skaisti esat. Pētījumā pierādīts, ka tie cilvēki, kuri paši sevi fotografē, jūtas pievilcīgāki un sevi mīl vairāk nekā tie, kuri to nedara.

unsplash.com

4. Iespēja paskatīties uz sevi no malas

Ne katra diena ir laimes un prieka pilna. Ikkatram ir arī drūmās dienas, kad nekas nenotiek tā, kā vēlētos. Dokumentējot katru dienu sevi, pēc kāda laika atskatoties uz šīm fotogrāfijām, jūs varat redzēt un atgādināt sev, ka esat lieliski, ka par spīti tam, ka jums bijusi "melnā svītra", jūs esat tikušai tai cauri. Šādi jūs varat atskatīties un atcerēties dažādus dzīves notikumus, redzot, kā tas jūs ir ietekmējis gan pozitīvā, gan negatīvā veidā.

unsplash.com

5. Iemūžiniet dzīves īpašos mirkļus

Lai arī cik laba atmiņa mums būtu, ne visu varam atcerēties. Tieši tāpēc ir svarīgi uzņemt fotogrāfijas, lai dzīves skaistākos un īpašākos mirkļus neaizmirstu. Nostalģija ir laba mūsu garīgajai veselībai.

Avots

Svarīgākais