5 ieteikumi, kā smaržo lieliski visas dienas garumā

© unsplash.com

Karstajās vasaras dienās pat bez lielas piepūles varam sasvīst. Dažiem cilvēkiem sasvīstot, izdalās nepatīkams aromāts. Kā cīnīties ar šo problēmu, lai visas dienas garumā smaržotu labi? Izrādās, ka var pielietot dažādas metodes, ne tikai izmantot dezodorantu un smaržas!

pexels.com

1. Regulāri mazgājiet apģērbu

Drēbes nepieciešams regulāri mazgāt, jo dienas laikā mēs sasvīstam un tās var sākt nepatīkami ost. Reizēm pie nepatīkamas smakas izplatīšanās konkrētajā situācijā nav vainojams ķermenis, bet gan apģērbs, kas nav pietiekami labi kopts.

pexels.com

2. Samaziniet sarkanās gaļas un piena patēriņu

Zinātnieki uzskata, ka mūsu sviedru smaržu būtiski var ietekmēt tas, kādu pārtiku ikdienā patērējam. Piemēram, sarkanā gaļa satur lielu daudzumu taukskābju, un, ja organisms nespēj šīs vielas pārstrādāt, sviedru smaka var kļūt asa. Tāpat ir arī ar krustziežu dārzeņiem, piemēram, brokoļiem un Briseles kāpostiem. Dažu cilvēku organisms nespēj pilnībā pārstrādāt vielu trimetilamīnu, kas atrodams pupiņās, olās un pienā. Rezultātā šis organiskais savienojums tiek izvadīts caur porām, radot nepatīkamu smaku.

pexels.com

3. Ierobežojiet kafijas patēriņu

Mūsu ķermenis sāk izdalīt nepatīkamu smaku, kad baktērijas uz ādas virsmas nonāk saskarē ar sviedriem. Kofeīnu saturoši dzērieni, piemēram, kafija un tēja, stimulē noteiktus sviedru dziedzerus, organisms ražo vairāk šķidruma (sviedrus, urīnu), kas nozīmē, ka pastāv iespēja, ka jūsu sviedri smaržos spēcīgāk.

pexels.com

4. Kārtīgi noslauciet ķermeni pēc dušas

Pēc dušas rūpīgi noslaukiet visu ķermeni ar tīru dvieli, īpašu uzmanību pievēršot vietām, kuras parasti svīst visvairāk. Baktērijas, kas ir atbildīgas par nepatīkamās smakas izdalīšanos, visātrāk parādās mitrā vidē, tāpēc nevelciet drēbes, kad ķermenis vēl ir slapjš.

pexels.com

5. Nelietojiet antibakteriālās ziepes

Neatkarīgi no tā, cik rūpīgi mēs mazgājamies dušā, dažas baktērijas joprojām var paliekt uz mūsu ādas. Tas nav nekas slikts, jo šis mikrobioms veido dabisko smaržu, kas daudziem apkārtējiem šķiet pievilcīgs. Tāpēc nevajadzētu pārāk bieži lietot antibakteriālās ziepes. Šis kosmētikas līdzeklis var iznīcināt noderīgos mikroorganismus uz ādas. Labāk izvēlēties ziepes ar maigu smaržu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais