8 neparastas atšķirības starp vīriešiem un sievietēm

© unsplash.com

Mēdz teikt, ka sievietes ir no Venēras, bet vīrieši no Marsa. Lai arī daudzās lietās mēs esam līdzīgi, ir atsevišķas pazīmes un situācijas, kurās rīkojamies pavisam atšķirīgi. Šoreiz apkopojām astoņas būtiskākās atšķirības starp vīriešiem un sievietēm!

unsplash.com

1. Sievietes mēdz pavadīt vairāk laika tualetē

Internetā klejo daudz un dažādi joki par to, ka vīrieši mēdz pavadīt ļoti ilgu laiku tualetē. Tas visbiežāk notiek pateicoties tam, ka viņu uzmanību novērš citas lietas, piemēram, kāds laikraksts vai telefons. Tieši tāpēc vīrieši itkā vairāk laika pavada tualetē nekā sievietes. Tomēr, ja neņem vērā šo faktoru, laika zagļus tualetē, sievietes mēdz pavadīt ilgāku laiku nokārtojoties. Tas ir saistīts ar vairākiem faktoriem, tostarp pārtikas izvēli un atšķirībām sieviešu un vīriešu ķermeņos. Sievietes daudz biežāk mēdz sirgt ar hroniskiem aizcietējumiem.

unsplash.com

2. Vīriešiem ir lielāki zobi

Zinātnieki, veicot vērienīgu pētījumu, kurā piedalījās 500 cilvēki, atklāja, ka ir iespējams pēc zobu lieluma noteikt dzimumu. Pētījumā, kurā piedalījās 500 cilvēku, noskaidrojās, ka vīrieši var lepoties ar izmēra ziņā lielākiem zobiem.

unsplash.com

3. Sievietēm rādītājpirksts ir gandrīz tikpat garš kā zeltnesis

Aplūkojot savu plaukstu, ir tikai divi iespējamie scenāriji. Jūsu zeltnesis var būt garāks par rādītājpirkstu vai arī abi pirksti ir teju vienāda garuma. Visbiežāk sievietēm šie abi pirksti ir teju vienāda garuma, bet vīriešiem rādītājpirksts ir īsāks par zeltnesi.

unsplash.com

4. Vīriešiem ir garākas skropstas

Tas var šķist negodīgi, bet fakts ir tāds, ka vīriešiem ir garākas skropstas. Tas saistīts ar testosteronu. Šis hormons ir atbildīgs par visa veida ķermeņa apmatojuma augšanu.

unsplash.com

5. Sievietes iemīlas lēnāk nekā vīrieši

Neatkarīgi no tā, kas rada jeb izraisa mīlestību pret otru cilvēku, vai tās būtu smadzenes, sirds vai hormoni, ir pierādīts, ka sievietes iemīlas daudz lēnāk nekā vīrieši. Pētījumā pierādīts, ka 25% vīrieši iemīlas partnerē laika posmā starp otro un ceturto randiņu, bet sievietes vien 15% gadījumu.

unsplash.com

6. Vientuļie vīrieši smaržo citādāk nekā aizņemtie vīrieši

Ir vairāki veidi, kā noskaidrot, vai vīrietis, ir brīvs vai nav. Dažas metodes ir sava veida triviālas un garlaicīgas. Piemēram, varat pārbaudīt viņa zeltnesi, vai tajā ir gredzens, vai viņa statusu sociālajos medijos. Tomēr ir vēl viens veids, kā radoši uzzināt vīrieša attiecību statusu. Atliek vien viņu pasmaržot. Pētījumā apstiprinājies, ka vientuļiem vīriešiem ir spēcīgāks aromāts. Tas saistāms ar hormonu testosteronu.

unsplash.com

7. Sievietes daudz biežāk par vīriešiem redz murgus

Sieviešu sapņus galvenokārt var iedalīt trīs lielās grupās. Sievietes biežāk nekā vīrieši sapņos redz, ka tiek vajātas un viņu dzīvība ir briesmās, tāpat viņas redz kā zaudē mīļotos cilvēkus, kā arī bieži vien piedzīvo grūti izskaidrojamus sapņus.

unsplash.com

8. Vīrieši daudz retāk apmeklē ārstus

Protams, ne vienmēr, bet vīrieši kopumā retāk mēdz apmeklēt ārstus nekā sievietes. Vīrieši daudz labprātāk darītu citas lietas, nevis dotos pie ārsta. Zinātnieki to skaidro tā, ka liela daļa vīriešu ārsta kabinetā jūtas apmulsuši, neērti un neveikli. Viņi nevēlas, lai sveša persona, lai arī tas ir ārsts, viņus izmeklē.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais