7 interesanti fakti par gaļas grilēšanu

© unsplash.com

Līgo svētki daudzās mājās nav iedomājami bez gaļas grilēšanas! Šoreiz Lifehacks.lv apkopoja 7 interesantus faktus par šādu gaļas pagatavošanas veidu! Uzzini kaut ko jaunu un svētkos padalies ar citiem savās zināšanās!

unsplash.com

Interesanti fakti par gaļas grilēšanu

  1. Pastāv vairākas teorijas par vārda "barbekjū" izcelsmi. Vārdam "barbekjū" ir līdzības ar vārdu "barbacoa", kas ir Amerikas pamatiedzīvotāju termins (taíno valodā), kas apzīmē koka rāmi, uz kura tiek grilēta gaļa.
  2. Filipīnās ir uzstādīts īpašs rekords - pasaulē "garākais grils". Kopumā vienā garā rindā tika nostādīti 8000 grili pie kuriem darbojās 8000 cilvēku.
  3. Lai notīrītu grilu, nepieciešams izmantot citronus. Citronos esošā skābe palīdzēs efektīvi noņemt taukus un pārtikas paliekas.
  4. Ik gadu ASV notiek pasaules čempionāt grilēšanā. Pirmās vietas ieguvējs savā īpašumā iegūst 145 000 ASV dolārus.
  5. Visizplatītākā kļūda, grilējot gaļu uz restēm, ir to apgriezt ar dakšiņu. Apgriežot gaļu ar dakšiņu, tajā veidojas nelieli caurumi, pa kuriem ārā var iztecēt sula un gaļa var kļūt sausa. Gaļas apgriešanā ieteicams izmantot speciāli tam paredzētas knaibles vai lāpstiņu.
  6. Lai gaļa iegūtu patīkamu dūmu garšu, cepot tās uz kokoglēm, ieteicams pievienot oglēm klāt skaidas.
  7. Lai, izcepot gaļu, tā nebūtu sīksta, bet viegli sakožama, ieteicams to laicīgi pirms cepšanas izņemt laukā no ledusskapja. Gaļai pirms cepšanas jābūt istabas temperatūrā. Ja gaļa būs pārāk auksta, gatavošana prasīs ilgāku laiku, un tā var kļūt sausa.

Avots

Dzīvo gudri!

Mainoties sezonai, mainās arī ādas vajadzības, tāpēc būtiska ir piemērotu līdzekļu izvēle. Kādēļ ir svarīgi pielāgot savu ādas kopšanas līdzekļu klāstu un ar kādiem līdzekļiem vasarā palutināt savu sejas ādu, stāsta dermatoloģe Elīza Sālījuma un farmaceite Liene Graudiņa!

Svarīgākais