5 dabīgi līdzekļi odu atbaidīšanai

© pexels.com

Uzmācīgi odi var ne tikai ļoti kaitināt, bet arī radīt nepatīkamas sajūtas. Lai izvairītos no odu kodumiem, dodoties pie dabas, mēs mēdzam nodrošināties ar dažādiem to atbaidīšanas līdzekļiem. Nākamreiz atpūšoties svaigā gaisā izmēģiniet šos dabīgos odu atbaidīšanas līdzekļus!

unsplash.com

1. Ķiploki

Odiem un citiem knišļiem nepatīk ķiploka aromāts. Ja dodaties pie dabas, ierīvējiet savu ādu ar ķiploku. Ķiploka aromāts turēs jūs pa gabalu no knišļiem.

pexels.com

2. Kaķumētra

Bieži vien odu atbaidīšanas līdzekļos ir atrodama kaķumētra. Šī auga smarža nepatīk odiem. Ja nevēlaties izmantot ķīmiskos odu atbaidīšanas līdzekļus, ierīvējiet savu ādu ar kaķumētru vai kaķumētras ēterisko eļļu.

pexels.com

3. Citronu eikalipta ēteriskā eļļa

Arī citronu eikalipta ēteriskā eļļa būs labs līdzeklis ar kuru ieziest ādu, lai atbaidītu odus!

unsplash.com

4. Ābolu sidra etiķis

Interesanti, bet ābolu sidra etiķis arī nepatīk knišļiem. Gatavojot maltīties, piemēram, salātus vai atvaidzinošus dzērienus, pievienojiet nedaudz tiem klāt ābolu sidra etiķi. Ābolu sidra etiķa aromāts nepatiks ne odiem, ne mazajām mušiņām.

unsplash.com

5. Timiāna ēteriskā eļļa

Ir pierādīts, ka ķermeni ieziežot ar timiāna ēterisko eļļu, iespējams, atbaidīt odus tikpat labi, kā izmantojot veikalā nopērkamos aerosolus pret knišļiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Mēdz teikt, ka sievietes ir no Venēras, bet vīrieši no Marsa. Lai arī daudzās lietās mēs esam līdzīgi, ir atsevišķas pazīmes un situācijas, kurās rīkojamies pavisam atšķirīgi. Šoreiz apkopojām astoņas būtiskākās atšķirības starp vīriešiem un sievietēm!

Svarīgākais