Noskaidro: kāda ir atšķirība starp dezodorantu un antiperspirantu?

© unsplash.com

Higiēnas preču veikalos pieejami dezodoranti un antiperspiranti. Vai jūs zināt, kāda ir to atšķirība un kurā gadījumā nepieciešams lietot vienu vai otru?

Kāda ir atšķirība starp dezodorantu un antiperspirantiem?

Sāksim ar to, ka noskaidrosim, kā rodas nepatīkamā smaka padusēs. Pie nepatīkamā aromāta tiešā veidā nav vainojami sviedri, bet gan baktērijas. Sviedriem nonākot saskarē ar dabiskajām baktērijām, kas ir uz ādas, rodas nepatīkams aromāts.

Lai mazinātu nepatīkamo aromātu, cilvēki lieto speciāli tam paredzētus līdzekļus.

Šeit nonākam pie daļas, kad nepieciešams saprast, ko labāk lietot, lai mazinātu nepatīkamu aromātu - dezodorantu vai antiperspirantu?

Dezodoranti būs tie, kas novērsīs un maskēs nepatīkamo ķermeņa aromātu. Ja vēlaties visas dienas garumā smaržot labi, lietojiet dezodorantu.

Tikmēr antiperspiranti palīdz samazināt pašu svīšanu, nevis nepatīkamo aromātu. Tiem piemīt spēja uz laiku aizvērt sviedru kanālus, kas nozīmē to, ka nesvīdīsiet. Šajos līdzekļos esošie sāļi īslaicīgi bloķē sviedru dziedzerus.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais