Triks, kā saglābt ar šķidrumu aplietas grāmatas un klades

© Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Katram var gadīties, rakstot kaut ko vai lasot, apliet grāmatu, kladi ar ūdeni vai citiem šķidrumiem. Šādās situācijās mēs ātri cenšamies grābt dvieļus, lupatiņas, lai saglābtu papīra lapas. Izrādās, ka ir pavisam cita metode, kā to izdarīt, vienlacīgi nesabojājot papīru.

Viss, kas jums būs nepieciešams, ir turēt mājās silica gel jeb silikona smiltis, kas paredzētas kaķu tualetei.

Ja jums mājās ir kaķis, tad nopērciet mīluļa tualetei kaut reizi šādas smiltis un pavisam nedaudz smilšu atlieciet malā, lai nepieciešams gadījumā tās varētu likt lietā mitra papīra glābšanai. Ja kaķa mājas nav, tad ieteicams būt meklēt kādu draugu vai paziņu, kuram ir kaķis, lai palūgtu nedaudz šīs smiltis, jo vesels iepakojums jums būs par daudz.

Tā tad, kā saglābt papīru:

Aplejot, piemēram, kladi ar ūdeni vai citu šķidrumu, uzberiet virsū slapjajai vietai silikona smiltis. Neņemiet ne lupatiņu, ne papīra dvieli, necentieties to nosusināt, pirms smilšu uzbēršanas.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Virsū smiltīm uzlieciet salveti vai papīra dvieli.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Aizveriet ciet kladi.

Pēc 10 minūtēm atveriet kladi. Notīriet nost smiltis. Lapām vajadzētu būt, ja nepilnīgi sausām, tad vien nedaudz mitrām.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Avots

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.