5 fakti par hiacintēm

© pexels.com

Hiacintes ir vieni no pašiem smaržīgākajiem pavasara ziediem. Uzziniet interesantus faktus par šiem skaistajiem ziediem!

pexels.com

1. Spēcīgs aromāts

Šis būs vispārzināms fakts, bet žurnāla "Better Homes and Gardens" galvenais redaktors un dārzkopis Stīvens Ors atgādina, ka viena no hiacinšnu raksturīgajām īpašībām, kas šos ziedus atšķir no citiem, ir to spēcīgā un stiprā smarža. Viņš hiacinšu smaržu pielīdzina medus, saldās kukurūzas un vistērijas aromātiem.

unsplash.com

2. Hiacintes var būt visās varavīksnes krāsās

Hiacintes ir pieejamas gandrīz visās krāsās, tāpēc jūs savu dārzu varat pārvērst par īstu krāsu paleti. "Es novērtēju to plašo krāsu diapazonu: no tīri baltas līdz gandrīz melnai. Ir pieejams gandrīz viss pasteļtoņu spektrs," saka Ors.

pexels.com

3. Daudzas hiacinšu šķirnes ir reti sastopamas vai tikpat kā izzudušas

16. gadsimtā hiacintes Eiropā tika ievestas no Turcijas. Divu gadsimtu laikā tie kļuva par populāriem ziediem un 18. gadsimta sākumā bija jau radīti vairāk nekā 2000 hibrīdi. Ors norāda, ka šobrīd daudzas no šīm šķirnēm ir izzudušas vai ļoti reti sastopamas.

pexels.com

4. Labākie augšanas apstākļi - mitrs pavasaris

Hiacintēm patīk līdzīgi augšanas apstākļi kā tulpēm un citām sīpolpuķēm, kuras nāk no Vidusjūras austrumu daļas. Ideālie apstākļi, lai hiacintes augtu labi, ir mitrs pavasaris, sausa vasara un rudens. Hiacintēm patīk barības vielām bagāta un irdena augsne.

unsplash.com

5. Hiacintes dārzam piesaistīs apputeksnētājus

Hiacinšu ziedlapu spilgtās krāsas piesaista daudz apputeksnētāju. Tāpēc, ja jums dārzā aug šie pavasara ziedi, tad bieži ciemiņi pie jums būs gan taureņi, gan kamenes. Tā kā hiacintes zied agrā pavasarī, tie ir vieni no pirmajiem apputeksnētāju nektāra avotiem pēc garās ziemas.




Avots

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais