5 produkti, kurus ēdot varam samazināt grumbiņas

© pexels.com

Novecošanās ir neizbēgams process. Mēs ikkatra paliekam arvien vecāka un mūsu vizuālais izskats negribīgi, bet mainās. Ir dažādi veidi, kā palēlināt novecošanās procesus un ilgāk izskatīties jaunākām. Varam izmantot dažādus skaistumkopšanas produktus, doties uz dažādām procedūrām, kā arī lietot medikamentus.

Galvenais iemesls, kāpēc mūsu āda gadu gaitā kļūst plānāka un parādās nevēlamās krunciņas, ir tāds, ka mūsu organisms arvien mazāk izstrādā kolagēnu, proteīnu, kas ādu padara elastīgu.

Tieši tāpēc svarīgi ir to lietot papildus. Kolagēnu var uzņemt ar uztura bagātinātājiem, bet pirms doties uz aptieku ir vērts vēl kaut ko izmēģinat! Šoreiz noskaidrosim, kurus pārtikas produktus ēdot, mūsu organismā izstrādājās vairāk kolagēna.

pexels.com

1. Vistas gaļa

Uztura speciālists Deivs Reilijs norāda, ka vistas gaļa satur aminoskābes un minerālvielas, kas palīdz kolagēnam organismā efektīvāk darboties.

pexels.com

2. Olu baltumi

Olu baltumi ir īpaši bagāti ar aminoskābi, ko sauc par prolīnu, kas ir būtiska kolagēna ražošanas sastāvdaļa un var palīdzēt jūsu ādai piešķirt papildu mirdzumu.

pexels.com

3. Ogas

Ogas ir ne tikai garšīgas un veselīgas, tās ir bagātas arī ar C vitamīnu. Šis vitamīns var veicināt kolagēna izstrādi jūsu organismā.

pexels.com

4. Ķiploks

Visticamāk, ka bieži jūsu ēdienkartē parādās ar ķiploks. Arī šis produkts var palīdzēt jums izskatīties jaunākai. Sēra savienojumi, kuri ir ķiploka sastāvā, palīdz veidot organismā kolagēna šķiedras, kā rezultātā āda var kļūt tvirtāka un elestīgāka.

pexels.com

5. Pākšaugi

Arī dažādi pākšaugi, tostarp pupiņas, lēcas, turku zirņi, var palīdzēt mums izskatīties jauneklīgākām. Tie ir bagāti ar olbaltumvielām un neaizvietojamām aminoskābēm. Pākšaugi ir labi produkti, kurus ēst, lai veicinātu kolagēna izstrādi organismā.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.