Noderīgs padoms: kā pareizi sagriezt ļoti mīkstu maizi?

© pexels.com

Kas var būt gardāks par svaigi ceptu, siltu un mīkstu maizi? Šāda maize garšo izcili pat bez dažādām piedevām. Tomēr šādas maizes sagriešana šķēlītēs var nebūt nemaz tik vienkāršs darbs.

unsplash.com

Bieži vien griežot ļoti mīkstu maizi tā var mainīt savu formu un "saplakt".

Lai maizes šķēlītes nemainītu savu formu un būtu perfektas, nepieciešams pielietot vienu vienkāršu triku.

Ļoti mīkstu maizi ieteicams griezt "apgāžot" to otrādi. Kā tas ir domāts? Ja parasti kukulīti noliekat, piemēram, uz dēlīti ar tā taisno pusi uz leju, tad griežot pavisam mīkstu maizi, šo kukulīt nepieciešams nolikt augšpēdus ar tā taisno pusi uz augšu.

Šādā veidā būs daudz vieglāk sagriezt pavisam mīkstu maizi. Tā nemainīs savu formu un šķēlītes būs perfekta izmēra!

Avots

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais