Kas var būt gardāks par svaigi ceptu, siltu un mīkstu maizi? Šāda maize garšo izcili pat bez dažādām piedevām. Tomēr šādas maizes sagriešana šķēlītēs var nebūt nemaz tik vienkāršs darbs.
Bieži vien griežot ļoti mīkstu maizi tā var mainīt savu formu un "saplakt".
Lai maizes šķēlītes nemainītu savu formu un būtu perfektas, nepieciešams pielietot vienu vienkāršu triku.
Ļoti mīkstu maizi ieteicams griezt "apgāžot" to otrādi. Kā tas ir domāts? Ja parasti kukulīti noliekat, piemēram, uz dēlīti ar tā taisno pusi uz leju, tad griežot pavisam mīkstu maizi, šo kukulīt nepieciešams nolikt augšpēdus ar tā taisno pusi uz augšu.
Šādā veidā būs daudz vieglāk sagriezt pavisam mīkstu maizi. Tā nemainīs savu formu un šķēlītes būs perfekta izmēra!