6 padomi, kā veiksmīgi tikt galā ar dažādām nevēlamām situācijām

© pexels.com

Reizēm citi mūs mēdz nokaitināt ne tikai ar savu rīcību, bet arī pateikto. Lai nerastos dažādas konfliktsituācijas, nepieciešams reaģēt saprātīgi. Eksperti iesaka sešus padomus, kā rīkoties dažādās situācijās, lai nesabojātu savu garastāvokli.

unsplash.com

1. Risiniet konfliktus / problēmas pastaigas laikā

Ja jums nepieciešams atrisināt vai izrunāt kādu problēmu ar konkrētu cilvēku, eksperti iesaka doties ar šo personu pastaigā. Tādējādi nebūs jāskatās ne tikai intensīvi viens otram acīs, bet pastaigas laikā jūsu uzmanību spēs novērst citas lietas, kas palīdzēs konfliktam neeskalēties asā vārdu pārmaiņā.

unsplash.com

2. Pirms negatīvas piezīmes izteikšanas, pasakiet otram komplimentu

Sāciet sarunu ar otru personu, kurai gribat kaut ko aizrādīt, ar pozitīvu komentāru jeb komplimentu. Svarīgi ir parādīt otram, ka jūs viņu cienat un novērtējat. Pēc tam mierīgi sāciet skaidrot, kas jūs neapmierina. Bet sarunas beigās pasakiet otram paldies, ka viņš jūs ir uzklausījis.

unsplash.com

3. Izsakieties delikāti

Ja kāds jums prasa viedokli, piemēram, par savu izskatu, izsakieties delikāti. Piemēram, ja draudzene veikalā prasa vai viņai labi izskatās sarkanie svārki, nesakiet, ka viņa tajos izskatās muļķīgi. Labāk miniet, ka viņa izskatās labi, bet jums liekas, ka viņai, piemēram, zilie svārki piestāvētu daudz labāk.

unsplash.com

4. Paskaidrojiet, kā jūs jūtaties

Ne visi cilvēki ir empātiski. Jūs nevarat gaidīt to, ka arī citi izpratīs jūsu sajūtas dažādās nepatīkamās situācijās un spēs jūs atbalstīt tā, kā jūs to vēlētos. Labāk otram cilvēkam pastāstiet savas sajūtas un izskaidrojiet konkrēto situāciju, lai arī citiem ir skaidras jūsu sajūtas.

unsplash.com

5. Izvairieties no konfliktsituācijām

Ja pagātnē jums ar kādu cilvēku ir bijis strīds par kādu konkrētu tēmu un situācija neatrisinājās skaisti, tad nākamreiz tiekoties izvairieties par šo tēmu runāt. Runājiet par kaut ko citu.

unsplash.com

6. Nospraudiet robežas

Ja ir kāds jautājums, kuru kāds cits regulāri jums uzdod, bet tas neliek jums justies ērti, piemēram, kad tev būs bērni, kad precēsies, nospraud ar šo cilvēku robežas. Robežu noteikšana sākotnēji var šķist liels izaicinājums, jo kā, lai korekti norāda to, lai vairs šis jautājums nekad netiktu cilāts. Svarīgi ir apdomāt konkrētu atbildi, kas neaizvainos otru personu, bet tai pat laikā liks viņam saprast, ka šādus jautājumus vairs nevēlaties dzirdēt.





Avots

Dzīvo gudri!

Arbūzs ir daudzu cilvēku iecienīts vasaras auglis. To ēdot, mēs arbūzu nomizojam un mizu izmetam. Mēs ēdam vien augļa mīksto daļu. Bet vai drīkst ēst arī šī augļa mizu?

Svarīgākais