7 lietas, kuras nevajadzētu turēt vannas istabā

© pexels.com

Vannas istabā visi cilvēki tur daudz maz līdzīgas lietas. Bieži vien mēs pat neapzināmies to, kā mūsu lietas var ietekmēt to uzglabāšanas vieta. Eksperti nosauc septiņas lietas, kuras ieteicams uzglabāt ārpus vannas istabas.

pexels.com

1. Ziepes

Turot ziepes tiešās ūdens tuvumā, tās ātrāk izlietosies. Ūdenim nokļūstot uz ziepēm, tās sāks šķīst un nogulsnes uzkrāsies jūsu izlietnē, dušā vai vannā. Ieteicams ziepes neturēt tieši blakus ūdens krāniem! Kā arī ieteicams tās uzglabāt speciāli ziepēm paredzētos trauciņos.

pexels.com

2. Skuvekļi

Siltais un mitrais gaiss vannas istabā var likt skuvekļiem ātrāk kļūt truliem, to žiletēm sarūsēt. Ja izmantosiet šādus skuvekļus, jūs varat traumēt savu ādu. Ieteicams labāk skuvekļus neturēt vannas istabā, bet vietā, kura nav mitra.

pexels.com

3. Dvieļi

Slapju un mitru dvieļu glabāšana vannas istabā nav labākā ideja, jo tādējadi rodas ideāla vide, kur augt baktērijām. Uz mitrā dvieļa savairojoties baktērijām, nākamreiz ar to slaukoties tās nokļūs uz jūsu ādas. Eksperti iesaka, ka ideālā gadījumā dvieļi būtu jāmazgā ik pēc trim lietošana reizēm.

pexels.com

4. Halāts

Līdzīgi kā ar dvieļiem, arī mitros halātos var savairoties baktērijas. Ja tūlīt pēc dušas uzvelkat mitru halātu, varat uzskatīt, ka mazgāšanās ir bijusi visai bezjēdzīga. Tā vietā, lai turētu halātu vannas istabā, pakariet to vietā, kur tas var izžūt un nebūt konstantā mitrumā.

pexels.com

5. Sejas krēmi

Ja jūsu sejas ādas kopšanas līdzekļi neatrodas cieši noslēgtos trauciņos, tad labāk ieteicams tos neuzglabāt vannas istabā. Mitrumam iekļūstot, piemēram, krēmā, laika gaitā tur var savairoties baktērijas, kuras var veicināt sejas problēmu veidošanos.

pexels.com

6. Kosmētikas otiņas

Līdzīgi kā jau ar iepriekš nosauktajām lietām, arī kosmētikas otiņām par labu nenāk vannas istabā esošais mitrais gaiss. Mitruma rezultātā tajās var vairoties baktērijas un pelējums.

pexels.com

7. Smaržas

Smaržu uzglabāšana vannas istabā var sabojāt to molekulāro struktūru un mainīt to smaržu. Lai jūsu iecienītākās smaržas ilgāk saglabātos svaigas, glabājiet tās ārpus vannas istabas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Arbūzs ir daudzu cilvēku iecienīts vasaras auglis. To ēdot, mēs arbūzu nomizojam un mizu izmetam. Mēs ēdam vien augļa mīksto daļu. Bet vai drīkst ēst arī šī augļa mizu?

Svarīgākais