Kurš ir īstais brīdis, kad mājās ienest Ziemassvētku eglīti?

© unsplash.com

Kad ir īstais laiks, lai sāktu dekorēt māju gaidāmajiem svētkiem un ienest sarūpēto Ziemassvētku eglīti?

Protams, katrs vadās pēc savām sajūtām.

Tomēr eksperti ir "izskaitļojuši", kurš ir īstais brīdis, kad ienest mājās svētku sajūtu.

Kā vēstīts mājaslapā housebeautiful.com, tad Viktorijas laikmetā, kas bija Lielbritānijas un Īrijas karalienes un Indijas imperatores Viktorijas valdīšanas laiks, kas ilga no 1837. līdz 1901. gadam, Ziemassvētku eglītes mājās tika ienestas vien svētku dienā.

Ja daudzviet pasaulē Ziemassvētku mīļi savu māju sāk dekorēt īsi pēc Halovīna svinībām, kuras ir 31. oktobrī, tad pie mums Latvijā visbiežāk cilvēki sāk pušķot māju vien pēc valsts svētkiem.

Psihoanalītiķis Stīvs Makkjūns stāsta, ka Ziemassvētku rotājumu agrīna izlikšana pagarina svētku prieku un satraukumu. Sajūtas var izpausties divējādi. Jūs varat izjust priecīgu satraukumu un justies laimīgi, vai gluži pretēji gaidāmie svētki jums var radīt trauksmi un laicīgi izkārtās dekorācijas vien pastiprinās šīs sajūtas.

Tai pat laikā psiholoģe Debora Serani izceļ pozitīvās īpašības. “Mājas dekorēšana izraisīs dopamīna, labas pašsajūtas hormona pieaugumu organismā".

Tomēr, kurš ir tas labākais laiks, kad sākt domāt par mājas dekorēšanu?

Advente ir nozīmīgs datums kristiešu kalendārā. Tas ir Ziemassvētku gaidīšanas laiks jeb gatavošanās Jēzus Kristus pirmās atnākšanas svinēšanai. Tieši tāpēc eksperti norāda, ka Ziemassvētku eglīti ieteicams mājās ienest ne agrāk par pirmo adventi. Tas nozīmē to, ka savu svētku eglīti jūs mājās jau varējat ienest un sākt pušķot 3. decembrī.

Dzīvo gudri!

Antiperspiranti vai dezodoranti ir personīgās higiēnas līdzekļi, kas paredzēti svīšanas un ķermeņa smakas kontrolei. Neskatoties uz to galveno pielietošanas mērķi, dezodorantus var izmantot ne tikai personīgajā higiēnā. Šoreiz noskaidrojam, kur vēl var likt lietā dezodorantus.