8 izskata "nepilnības" par kurām sievietēm nevajadzētu justies nedrošām

© unsplash.com

Ar katru dienu sabiedrība kļūst arvien iecietīgāka pret dažādām izskata nepilnībām un uzvedības veidiem. Neskatoties uz to, daudzas sievietes joprojām jūtas nedrošas par savu izskatu. Bieži vien sievietes satraucas par tādām "nepilnībām", kurām citi nepievērš uzmanību, tādējādi lieki nomoka savus prātus.

unsplash.com

1. Neliels sejas apmatojums

Ļoti daudzas sievietes satraucas par to, ka virs viņu augšlūpas vai uz zoda ir neliela "pūciņa" jeb liekais apmatojums. Tomēr eksperti norādā, ka tā ir normāla parādība un lielākajai daļa sieviešu ir šāds neliels apmatojums uz sejas, un par to nevajadzētu ne straukties, ne kaunēties.

unsplash.com

2. Sausa āda uz papēžiem

Var likties, ka sausa āda uz papēžiem ir nepievilcīga. Protams, gludi papēži ir skaistāki nekā tādi, kuri tik tiešām ir acīmredzami sausi, tomēr eksperti norāda, ka par šo nepilnību nu nemaz nevajadzētu kautrēties. Sausa āda uz papēžiem rodas berzes rezultātā pret apaviem. Tā ir pilnīgi normāla parādība. Par šādu problēmu būtu jāsatraucas vien tad, ja sausās ādas dēļ izjūtat sāpes.

unsplash.com

3. Neideālas kājas

Pat ja jūsu kājas nav perfekti taisnas, gludas, tas nav iemesls justies nedrošām un slēpt tās. Galu galā pārliecības sajūta nav atkarīga no jūsu kāju vai citu ķermeņa daļu formas, izskata. Piemēram, dziedātājas Kristīnas Agileras kājas reiz tika pielīdzinātas burkāniem. Dziedātājs par to nemaz neapvainojās, bet gluži pretēji, sāka biežāk parādīties sabiedrībā īsos svārkos un kleitās.

unsplash.com

4. Greizi kāju pirksti

Ļoti daudzām sievietēm ir tā sauktie greizie kāju pirksti. Tas nozīmē to, ka kāju pirksti nav ideālas formas, garuma, var būt pat asimetriski. Par šīm fizioloģiskajām īpatnībām nav jājūtas nedrošām un jānēsā tikai slēgti apavi.

pexels.com

5. Sirmi mati

Daudzām sievietem bailes rodas no domas vien, ka reiz viņu mati var kļūt sirmi. Pamanot pirmos sirmos matus viņas uzreiz steidzas tos krāsot. Bieži sievietes uzskata, ka sirmie mati citu acīs viņām liks izskatīties vecākām par saviem gadiem un pat nepievilcīgām. Par to nav jāsatraucas, arī sirmi mati var būt un ir seksīgi!

unsplash.com

6. Zobi nav pietiekami balti

Neskatoties uz neskaitāmajām reklāmām, kas reklamē dažādu līdzekļus, kā iegūtu sniegbaltus zobus, ir svarīgi atcerēties, ka katra cilvēka zobi ir atšķirīgi. Zobu emalja var būt dažāda biezuma, ka arī nokrāsa, un tas ir pilnīgi normāli.

pexels.com

7. Sasvīdušas paduses

Svīšana ir neatņemama ķermeņa funkcija. Tā veicina siltuma izdalīšanos, kas palīdz uzturēt optimālu ķermeņa temperatūru. Ja mēs nesvīstu, mūsu ķermenis burtiski vārītos no iekšpuses. Mēs nejūtamies neērti, kad šķaudām, vai ne? Tātad, kāpēc mēs joprojām jūtamies nedroši par sviedru traipiem?

pexels.com

8. "Riepiņa" uz vēdera

Daudzas sievietes ja ne visu mūžu, tad gadiem ilgi cīnās ar dažādām diētām, lai tikai iegūtu plakanu vēderu. Tomēr svarīgi ir atcerēties, ka ne jau plakans vēders liks jums justies labāk un skaistāk. Svarīgi ir rūpēties par savu veselību. Iespējams, ka "sešpaka" izskatās lieliski uzvelkot bikini, taču labai veselībai ir nepieciešams, lai ķermeņa tauku procentuālais daudzums būtu vismaz 15%. Tāpēc nav ieteicams aizrauties ar drastiskām metodēm, lai zaudētu svaru un iegūtu plakanu vēderu.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Saistītās ziņas