Interesants fakts: kāpēc veikalā pirkti tomāti bieži vien ir bezgaršīgi?

© pexels.com

Paša audzēti tomāti vai sezonas laikā tirgū pirkti vienmēr garšos un smaržos daudz labāk nekā daudzi veikalos pieejamie. Kāpēc tā? Kāpēc veikala tomāti bieži vien ir bezgaršīgi?

Eksperti skaidro, kāpēc lielveikalos nopērkamiem tomātiem bieži vien nav izteikta garša.

Izrādās, ka tas ir saistīts ar to, kā šie tomāti ir audzēti un pēcāk uzglabāti.

Visbiežāk veikalos nopērkamie tomāti tiek novākti, kad tie vēl nav pilnībā nogatavojušies. Tie savu gatavības pakāpi sasniedz transportēšanas laikā uz attiecīgo veikalu vai pat vien to plauktos.

Izrādās, ja šos tomātu uzglabā temperatūrā, kas zemāka par četriem grādiem, kamēr tie vēl nav pilnībā gatavi, tomāti var zaudēt savu specifisko garšu.

Līdz ar to eksperti norāda, ka, lai tomāti būtu garšīgi, tos ieteicams uzglabāt istabas temperatūrā, nevis ledusskapī.

Avots

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais