4 iemesli, kāpēc pārnākot mājās no ikdienas darbiem obligāti nepieciešams pārģērbties

© pexels.com

Teju ikkatram ir mājās drēbes, kas paredzētas dažādiem "notikumiem". Ir darba drēbes, svētku drēbes, guļamdrēbes, sporta drēbes un arī mājas drēbes. Tās lielākoties velkam ar domu, lai justos ērti. Eksperti nosauc četru iemeslus, kāpēc ikvienam pārnākot mājās no, piemēram, darba obligāti vajadzētu novikt "izejamo apģērbu".

pexels.com

1. Nāk par labu jūsu vēnām

Ja ikdienā valkājat pieguļošu apģērbu, piemēram, šauras džinsu bikses, kuras noteikti liek jums izskatīties satriecoši, ieteicams obligāti pārnākot mājās tās novilkt. Apģērbs, ko valkājam, kad dodamies ārā, ir daudz šaurāks un ciešāks nekā mājas tērps. Ilgstoši valkājot cieši pieguļošu apģērbu, jūs negatīvi ietekmējat savu asinsriti. Ciešs un šaurs apģērbs var palēnināt asins plūsmu, kā rezultātā varat nodarīt ļaunu savām vēnām. Tāpēc atgriežoties mājas no darbiem obligāti vajadzētu uzvilkt ērtu mājas kostīmu.

pexels.com

2. Nehigēniski

Lai arī visu dienu staigājot vienās drēbēs, jūs nevarat saslimt vai iegūt infekcijas, tomēr nepārģēbjoties pēc pārnākšanas mājās pastāv iespējamība, ka jūs savu mājokli inficējat ar dažādām baktērijām. Dažas no šīm baktērijām ir Acinetobacter, kas izraisa elpceļu infekcijas, un Staphylococcus aureus, kas var izraisīt iekaisumus dažādās ķermeņa vietās. Lai gan ārsti uzskata, ka nevajadzētu pārlieku uztraukties par šo baktēriju ienešanu mājās, tomēr tas var notikt. Jūs nezināt, cik tīra bija vieta, kur apsēdāties vai atspiedāties.

pexels.com

3. Samazinās piņņu parādīšanās risks

Ja uz jūsu pleciem vai muguras mēdz parādīties pinnes, iespējams, pie vainas var būt ilgstoši nesāts sintētisks apģērbs. Lai arī šādas drēbes jums liek izskatīties pievilcīgi, tomēr sintētisks apģērbs neļauj ādai elpot un aiztur ķermeņa siltumu, kā rezultātā var rasties izsitumi. Tieši tāpēc, kad pārnākat mājas, pārvelciet ērtu, viegli elpojošu apģērbu, lai mazinātu piņņu un ādas iekaisumu iespējamību.

pexels.com

4. Samazinās kuņģa problēmu risks

Cieši pieguļošs apģērbs, kas iespiežas viduklī, var radīt diskomfortu un pat veselības problēmas. Apģērbs, kas rada spiedienu uz vēderu, var veicināt dažādas gremošanas trakta problēmas, tostarp skābes refluksu. Ja nespējat atteikties no ciešu bikšu un pieguļošu svārku valkāšanas, tad vienmēr pārnākot mājās pārģērbieties ērtās drēbēs.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.