6 veselīgu matu augšanas noslēpumi

© unsplash.com

Veselīgi un biezi mati ir daudzu sieviešu lolots sapnis. Var šķist, ka, lai pie tādiem tiktu, nepieciešams iegādāties dārgus matu kopšanas līdzekļus. Taču tā nebūt nav! Izrādās, ka arī ar pavisam vienkāršiem trikiem var, iespējams, iegūt kāroto rezultātu!

unsplash.com

1. Sīpolu sula

Sīpoli palīdz ne tika uzlabot dažādu ēdienu garšu, bet izrādās, ka var lieti noderēt, lai iegūtu biezus un veselīgus matus! Lai arī nav veikti pietiekami daudz pētījumu, kuri apstiprinātu, ka sīpolu sula tiešām veicina matu augšanu, atsevišķi pētījumi liecina, ka tos, iespējams, ir vērts iekļaut matu kopšanas rutīnā. Žurnālā "Dermatology" vēstīts, ka sīpolu sulas ieklāšana galvas ādā var veicināt matu atjaunošanos.

pexels.com

2. Galvas masāža

Viens no veidiem, kā paātrināt matu augšanas procesu, ir regulāri veikt galvas ādas masāžu.

unsplash.com

3. Rozmarīna eļļa

Ja vēlaties iegūt biezus un kuplus matus, eksperti iesaka izvēlēties tādus matu kopšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir rozmarīna eļļa. 2015. gadā veiktajā pētījumā atklājas, ka rozmarīna ēteriskā eļļa ir tikpat efektīva kā minoksidils - zāles, kas tiek lietotas pret matu izkrišanu.

unsplash.com

4. Atsakieties no šampūna

Tas var izklausīties pretrunīgi, taču daļa ekspertu uzskata, ka šampūns ir nevajadzīgs higiēnas līdzeklis. Viņi norāda, ka standarta šampūni bojā matus, noņemot nost veselīgās dabiskās eļļas, ko ražo galvas āda.

unsplash.com

5. Iegādājieties ūdens filtru

Jūs varat pirkt pašus dārgākos matu kopšanas līdzekļus, taču tai pat laikā, ja jūs mazgāsiet matus ar ūdeni, kura sastāvā ir pārlieku liels dažādu piemaisījumu skaits, jūs kaitēsiet matiem. Tieši tāpēc eksperti iesaka nežēlot naudu un iegādāties ūdens filtru, lai attīrītu ūdeni no nevēlamiem piejaukumiem, kas slikti var ietekmēt matu stāvokli.

unsplash.com

6. Ķemmējiet matu

Pirms matu veidošanas jums vajadzētu atšķetināt matus, lai tie nebūtu savēlušies. Kā arī svarīgi pirms gulētiešanas ir izķemmēt matu, lai samazinātu iespēju, ka nakts laikā tie neglābjami sapiņķerētos. Velties laiku matu ķemmēšanai, dariet to rūpīgi un maigi!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.