4 iemesli, kāpēc ir veselīgi gulēt kailiem

© pexels.com

Kāda dodoties gulēt uzvelk siltu pidžamu, cita zīda naktskreklu, bet vēl cita dodas pie nakts miera pilnīgi kaila. Nav viena pareizā varianta, viss atkarīgs no tā, kā jūtaties ērti. Tomēr gulēšana pilnīgi kailai var nest savu labumu.

pexels.com

1. Vieglāka iemigšana

Guļot pilnīgi kailai, mūsu ķermenis ātrāk atdziest. Eksperti uzskata, ka ķermeņa temperatūrai ir būtiska ietekme uz miega kvalitāti. Ja esat pārkarsusi, karstuma viļņu ietekmē tiks nelabvēlīgi ietekmēta miega kvalitāte. Ja jums būs nedaudz vēss, jums būs labāks naktsmiers un īsāks iemigšanas laiks.

pexels.com

2. Laba ietekme uz mentālo veselību

Eksperti ir noskaidrojuši, ka pastāv saikne starp miega trūkumu un depresiju. Slikts nakts miers var padarīt jūs saspringtākus un nemierīgākus, kā rezultātā var tikt nelabvēlīgi ietekmēta jūsu emocionālā labsajūta. Ja regulāri slikti guļat, pamēģiniet gulēt kaila.

pexels.com

3. Uzlabojas vielmaiņa

Mūsu ķermenī ir atrodami divu veidu tauki - baltie un brūnie. Baltie tauki uzkrājas dažādās ķermeņa zonās, kad ēdam kalorijām bagātus ēdienus. Tikmēr brūnie tauki palīdz šķelt cukuru un baltos taukus organismā, lai iegūtu enerģiju un nodrošinātu ķermeņa siltumu. Vēsā temperatūrā palielinās brūno tauku veidošanās, tādējādi tiek labvēlīgi ietekmēta mūsu vielmaiņa.

pexels.com

4. Laba ietekme uz reproduktīvo veselību

Ir pierādīts, ka tiem vīriešiem, kuri ikdienā valkā bokseršortus ir par 17% lielāks spermotozoīdu skaits, nekā tiem, kuri valkā pieguļošu apakšveļu. Eksperti uzskata, ka pieguļoša apakšveļa sasilda vīriešu privātās ķermeņa vietas, tādējādi samazinās spermatozoīdu skaits. Tikmēr sievietēm ciešas apakšveļas, pidžamas valkāšana nakts laikā var palielināt risku iegūt maksts infekcijas, jo baktērijas vairojas siltā un mitrā vidē.

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Avots

Dzīvo gudri!

Arbūzs ir daudzu cilvēku iecienīts vasaras auglis. To ēdot, mēs arbūzu nomizojam un mizu izmetam. Mēs ēdam vien augļa mīksto daļu. Bet vai drīkst ēst arī šī augļa mizu?

Svarīgākais