6 veidi, kā izmantot dažādus produktus, kuriem beidzies derīguma termiņš

© pexels.com

Beidzoties pārtikas produktu un citu lietu derīguma termiņiem, mēs tos izmetam laukā, jo tie nav droši lietojami. Izrādās, ka atsevišķus produktus pēc to derīguma termiņa beigām varam izmantot, bet ne tā, kā tie paredzēti. Tiem var rast alternatīvus pielietošanas veidus!

pexels.com

1. Avokado

Ir grūti "noķert" pareizo brīdi, ka avokado ir perfekti gatavs. Reizēm tos nopērkot negatavus, varam aizmirst par tiem un atcerēties vien tad, kad tas jau ir sabojājies. Nākamreiz, kad Jūsu mājas ir kāds sabojājies avokado, nemetiet to laukā. Pagatavojiet no tiem matu masku. Avokado palīdzēs mitrināt matus. Sasmalciniet avokado viendabīgā masā. Ieklājiet masu matos un atstājiet to uz pāris stundām. Pēc tam izmazgājiet matus ar šampūnu.

pexels.com

2. Auduma sejas maska

Auduma sejas maskas nav ieteicams likt uz sejas ādas, ja tām ir beidzies derīguma termiņš. Tomēr nevajag uzreiz tās mest laukā. Šādas maskas varat izmantot sausu roku vai pēdu mitrināšanai.

pexels.com

3. Sejas pieniņi vai toniki

Jebkādu sejas kopšanas kosmētiku nav ieteicams izmantot pēc derīguma termiņa beigām, jo varat sakairināt ādu un iegūt nevēlamas problēmas. Tomēr šādi skaistumkopšanas līdzekļi var lieti noderēt, piemēram, maka un somiņu tīrīšanai. Uzklājiet uz vates diska nelielu daudzumu līdzekļa un tīriet savus aksesuārus.

pexels.com

4. Piens

Bojātam pienam varat rast dažādus pielietojumus. To tāpat varat izmantot kulinārijā. No bojāta piena varat pagatavot mājas sieru, izmantot cepšanā un pankūku gatavošanā.

pexels.com

5. Skūšanās putas

Kad skūšanās krēma derīguma termiņš ir beidzies, to var izmantot citos veidos, nekā tas sākotnēji paredzēts. Tas ir lieliski piemērots netīrumu un tauku tīrīšanai no dažādām virsmām.

pexels.com

6. Zobu pasta

Veca zobu pasta var lieti noderēt mājas tīrīšanā. Ja bērniem sanācis nosmērēt paklāju vai sienas ar krītiņiem, pamēģiniet traipus iztīrīt ar zobu pastu. Tāpat zobu pasta var noderēt baltu sporta apavu tīrīšanā.

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Avots

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.