6 lietas, kuras nevajadzētu mest laukā, bet izmantot atkārtoti

© unsplash.com

Seši radoši veidi, kā atkārtoti izmantot lietas, no kurām ierasti atbrīvojamies!

unsplash.com

1. Olu čaumalas

Visbiežāk ikviens no mums, apēdot olas, čaumalas izmet laukā, jo šķiet, ka tām nevar rast nekādu pielietojumu. Tomēr izrādās, ka olu čaumalas var noderēt gan kā minerālu piedeva telpaugiem, kā arī aizsērējušu cauruļu tīrīšanā. Ielieciet olu čaumalu izlietnē, laika gaitā tā sāks sadalīties un tās cietās daļiņas viegli notīrīs aizsērējušas caurules.

unsplash.com

2. Zeķes

Bieži vien mājās tā vien šķiet, ka kāds zog zeķes jeb mūždien mēdz pazust viena zeķe. Ja arī ar jums tā notiek, tad nemetiet otru zeķi, kurai vairs nav pārīša, laukā, bet gan izmantojat praktiski. Zeķe var kalpot, kā "termofors". Ieberiet zeķē graudus, piemēram, rīsus. Aizsieniet zeķi ciet un ielieciet to mikroviļņu krāsnī. Kad zeķē iekšā esošie graudi sakarsuši, ņemiet to laukā no mikroviļņu krāsns un lieciet uz sāpošās vietas, kur nepieciešama silta komprese.

unsplash.com

3. Tualetes papīra serde

Izlietojot tualetes papīru, nemetiet tā serdi jeb kartona rullīti laukā. Tas var lieti noderēt, lai ieviest kārtību vadu un kabeļu atvilktnē. Aptiniet apkārt kartona rullītim vadus un jums vairs nebūs jāvelta laiks tam, lai tos pirms izmantošanas atpiņķerētu.

unsplash.com

4. Trepes

Ja jums mājās ir nevajadzīgas trepes, nemetiet tās laukā, bet gan lieciet lietā savu radošumu un izveidojiet unikālu plauktu. Ņemiet krāsu un pārkrāsojiet trepes sev vēlamā tonī. Kad tas paveikts, nolieciet tās istabā un uz trepju pakāpieniem novietojiet dažādus interjera priekšmetus. Jūs iegūsiet unikālu un stilīgu dizaina priekšmetu!

unsplash.com

5. T-krekli

Šim trikam, kā izmantot vecus, bet mīļus T-kreklus, būs nepieciešamas nelielas šūšanas prasmes. Ja jums pieder kāds mīļš krekls, kuram ir īpaša nozīme, bet tas jau ir novalkāts, tad, lai nevajadzētu to vienkārši turēt skapī, izveidojiet atmiņu spilvenu. Jums būs nepieciešamas šķēres, adata, diegs un spilvens. No krekla izveidojiet spilvendrānu un tajā iekšā ielieciet spilvenu, un atmiņu spilvens gatavs!

unsplash.com

6. Foto rāmji

Mūsdienās lielākā daļa fotogrāfiju ir pieejamas digitāli, tāpēc var rasties jautājums, ko darīt ar foto rāmjiem, kas plauktos krāj putekļus. Viens no veidiem, kā likt lietā lielos foto rāmjus, ir izmantot tos, kā stilizētu paplāti dārza ballītēs. Šāda veida paplāte var šķist savāda, bet izskatīsies ļoti gaumīgi un neparasti!

Avots

Dzīvo gudri!

Antiperspiranti vai dezodoranti ir personīgās higiēnas līdzekļi, kas paredzēti svīšanas un ķermeņa smakas kontrolei. Neskatoties uz to galveno pielietošanas mērķi, dezodorantus var izmantot ne tikai personīgajā higiēnā. Šoreiz noskaidrojam, kur vēl var likt lietā dezodorantus.