4 neparasti iemesli, kāpēc zem spilvena vajadzētu likt ķiplokus

© pexels.com

Izrādās, ka ķiplokus var ne tikai ēst, bet likt arī zem spilvena. Bet kāpēc tas būtu jādara?

pexels.com

1. Cīņā pret aizliktu degunu

Interesanti, ka, ja esat saaukstējies, ieteicams ne tikai ēst ķiplokus, lai cīnītos ar slimības simptomiem, bet arī novietot pāris ķiploka daiviņas zem spilvena. Tas palīdzēs jums tikt ātrāk galā ar iesnām un aizliktu degunu. Ķiplokos esošais alicīns lēnām iztvaikos un iznīcinās mikrobus. Tas arī palīdzēs izšķīdināt deguna dobumā esošās gļotas, un jums būs vieglāk elpot.

pexels.com

2. Stiprinās imūnsistēmu

Ķiploki var iznīcināt visu veidu sliktās baktērijas, jo tiem piemīt antibakteriālas īpašības. Ja regulāri zem spilvena novietosiet pāris ķiploka daiviņas, tad pēc kāda laika pamanīsiet, ka slimojat arvien retāk.

unsplash.com

3. Atbaida kukaiņus

Zinātnieki apgalvo, ka ikkatrs no mums guļot nejauši, pašam pat nezinot, ir apēdis kādu zirnekli vai kukaini. Ja šāda doma jūs biedē, tad, lai no tā izvairītos, nolieciet pāris ķiploka daiviņas zem spilvena. Ķiploku izdalītais aromāts atbaidīs kukaiņus un zirnekļus.

pexels.com

4. Labākam miegam

Ķiploki ir bagāti ar B1 vitamīnu. Šīs vitamīns var palīdzēt cīņā ar bezmiegu. Turklāt ķiploki satur arī daudz B6 grupas vitamīnu, kas var palielināt melatonīna jeb "miega hormona" izstrādi organismā. Šis augs var atstāt arī pozitīvu ietekmi uz nervu sistēmu, kā rezultātā jūs prāts būs mierīgāks.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Lai gan daudziem cilvēkiem Ziemassvētki šķiet gada skaistākais laiks, kas pārpildīts ar viesu uzņemšanu un viesos došanos, tomēr daudzi izjūt stresu, rīkojot viesības. Lai šo uzdevumu padarītu vieglāku, ir atklāta jauna formula, kas sakņojas datos un ir izstrādāta, lai palīdzētu izveidot izcilu Ziemassvētku balli, raksta “Daily Mail”.