7 triki, kā izvairīties no dehidrācijas

© unsplash.com

Karstajās vasaras dienās, nedzerot pietiekami daudz ūdens, ir pavisam viegli dehidrēties. Lai tā nenotiktu, sekojiet līdzi šiem septiņiem padomiem!

unsplash.com

1. Ēdiet produktus ar augstu ūdens saturu

Pavisam vienkāršs triks, kā netieši uzņemt ūdeni, ir ēst ar to bagātus produktus, piemēram, arbūzu vai gurķus. Arbūzi satur aptuveni 92% ūdens, gurķi - 95%.

unsplash.com

2. Ieviesiet ūdens dzeršanas režīmu

Lai neaizmirstu dzert ūdeni un nepiedzīvotu dehidrāciju, ieviesiet savu ūdens dzeršanas režīmu. Iestatiet telefonā modinātāju, kas skan ik pēc stundas. Noskanot modinātājam, izdzeriet glāzi ūdens.

unsplash.com

3. Ņemiet visur līdzi ūdens pudeli

Iegādājies veikalā liela izmēra ūdens pudeli un ņem to līdzi visur, kur dodies. Tādējādi, nesot līdzi visur savu ūdens pudeli, tas vienmēr jums būs pa rokai un varēsiet padzerties. Kā arī zināsiet precīzi, cik daudz ūdens esiet izdzēris.

unsplash.com

4. Piepildiet pudeli ar ūdeni laikus

Reizēm steidzīgos rītos var nebūt laika pat tik vienkāršam darbam, kā ūdens pudeles piepildīšanai. Tādēļ tā netiek ņemta līdzi ikdienas gaitās un pastāv iespēja, ka dienas laikā netiks izdzerts pietiekami daudz ūdens. Lai no tā izvairītos, piepildiet savu pudeli ar ūdeni iepriekšējā vakarā. No rīta ielieciet to somā un dodieties savās ikdienas gaitās.

unsplash.com

5. Pagatavojiet aromatizētu ūdeni

Veikalos nopērkamie ūdeņi ar dažādiem aromātiem, garšām var saturēt lielu daudzumu cukura. Ja jums negaršo "pliks" ūdens, tad pagatavojiet to mājās ar sev vēlamu garšu. Piemēram, pievienojiet ūdenim citrona šķēlītes, gurķu ripiņas, ogas vai ko citu, kas patīk jūsu garšas kārpiņām.

unsplash.com

6. Vienmēr ārpus mājam izvēlieties ūdeni

Ēdot ārpus mājām, vienmēr klāt ēdienam izvēlieties ūdeni. Atsakieties no cukurotajiem dzērieniem. Tādējādi ne tikai samazināsiet dehidrācijas risku, bet arī uzņemtā cukura daudzumu.

unsplash.com

7. Ieklausieties savā ķermenī

Viens no visefektīvākajiem veidiem, kā izkaust dehidrācijas riskus, ir ieklausīties savā ķermenī. Brīdī, kad izjūtat pirmos slāpju simptomus, negaidiet, bet uzreiz padzerieties. Pateicoties slāpēm, ķermenis signalizē, ka tam ir nepieciešams šķidrums un tas sāk dehidrēties.




Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais