6 veidi, kur ikdienā likt lietā zīdaiņiem paredzēto talka pūderi

© pexels.com

Talka pūderi visbiežāk izmanto, lai koptu zīdaiņu dibenus. Bet izrādās, ka šāds pūderis noder ne tikai ģimenēm, kurās aug bērniņš, bet to praktiski var izmantot dažādās dzīves situācijās.

pexels.com

1. Mājdzīvnieku "šampūns"

Daļa sieviešu un vīriešu sausā šampūna vietā, lai paildzinātu laiku līdz matu mazgāšanai, mēdz izmantot talka pūderi. Izrādās, ka to var izmantot arī dzīvnieku kažoka "uzspodrināšanā". Ja pēc garas dienas brīvā dabā, jūsu mājdzīvnieka kažoks nelabi ož, bet vēl neesat plānojis mazgāt savu mīļdzīvnieku, jums var palīdzēt talka pūderis. Ierīvējiet dzīvnieka kažokā talka pūderi, pēc pāris minūtēm manīsiet, ka kažoks izskatās tīrs un tam vairs nepiemīt nepatīkams aromāts.

pexels.com

2. Novērs nepatīkamo smaku apavos

Ilgstoši atrodoties slēgtos apavos, agri vai vēlu tie var iegūt nepatīkamu aromātu. Bieži vien šī smaka rada vēlmi izmest pat jaunus apavus. Taču ir pavisam vienkāršs risinājums, kā atbrīvoties no nepatīkamās smakas. Izmantojiet talka pūderi! Ieberiet talka pūderi apavos, atstājiet to tur uz nakti. Nākamajā rītā iztīriet apavus. Talka pūderis absorbēs apavos esošo mitrumu un novērsīs nepatīkamo aromātu.

pexels.com

3. Cīņai ar skudrām

Ja jūsu mājās parādījušies nevēlami ciemiņi vārdā skudras, tad, lai tās saudzīgi izraidītu prom, izmantojiet talka pūderi. Skudrām nepatīk talks. Atrodiet to vietu, pa kuru jūsu mājās ienāk skudras, un tur izberiet nelielu daudzumu talka. Tas atturēs skudras un tās vairs nelūgtas nenāks jūsu mājās.

pexels.com

4. Novērs grīdas dēļu čīkstēšanu

Ja staigājot pa māju regulāri dzirdama grīdas dēļu čīkstēšana, tā vienā brīdi var izvest no pacietības. Lai risinātu šo problēmu un grīda vairs nečīkstētu, dēļu spraugās ieberiet talka pūderi.

pexels.com

5. Ādas mitrināšanai

Talka pūderis lieliski mitrina ādu, īpaši pēc tam, kad esat veikusi pedikīru un atbrīvojusies no atmirušajām ādas šūnām uz papēžiem. Pēc šādas procedūras veikšanas ņemiet talka pūderi un ierīvējiet sakairināto ādu.

pexels.com

6. Spēļu kāršu "atsvaidzināšanai"

Talka pūdera uzklāšana uz vecas kāršu kavas palīdzēs tai atgūt "jaunību". Kārtis būs slidenākas un vieglāk sajaucamas. Viss, kas jums ir jādara, ir jāieliek maisiņā kārtis, jāieber maisiņā talka pūderis un tas labi jāsakrata.




Avots

Svarīgākais