6 lietas jūsu mājās, kas var likt ciemiņiem justies neērti

© pexels.com

Nākamreiz, kad savās mājās uzņemsiet ciemiņus, atcerieties šos sešus padomus, lai jūsu viesi justos ērti un patīkami!

pexels.com

1. Sanitāro produktu/priekšmetu trūkums tualetē

Pirms uzņemat ciemiņus vienmēr pārliecinieties par tualetes papīra daudzumu tualetē. Ja jūsu viesim, apmeklējot labierīcības, tur kaut kas trūks, viņš var justies neērti. Kā arī esiet drošs, ka jūsu tualetē atrodas poda birste. Jūs nevēlaties savu viesi nostādīt neērtā situācija, ja viņam būs nepieciešamība izmantot konkrēto priekšmetu, bet tāda tualetē nebūs!

pexels.com

2. Piespiedu "draudzēšanās" ar mājdzīvniekiem

Lai arī jūs dievināt savu mājdzīvnieku, ne visiem cilvēkiem ir siltas jūtas pret kaķiem vai suņiem. Tieši tāpēc uzņemot savās mājās ne tika labi zināmus cilvēkus, izvairieties no to ciešas iepazīstināšanas (vai vēl sliktāk likšanas klēpī, vai došanas rokās) ar mājdzīvniekiem. Daudziem cilvēkiem tas var šķist nepatīkami, radīt bailes vai pat stresu. Kā arī nepieļaujiet to, ka jūsu mīļdzīvnieks rāpjas vietās, kur mēdzat turēt pārtiku, piemēram, uz kafijas galdiņa, tas citiem var šķist nepieklājīgi un nesanitāri.

unsplash.com

3. Tīras vai netīras apakšveļas mētāšanās

Jūsu viesiem nav jāzina viss par jums, tāpēc pirms ciemiņu uzņemšanas vēlams nolikt neredzamā vietā savas ļoti personīgās lietas, piemēram, apakšveļu, kā arī nesen izmazgāto veļu. Jūsu viesiem nav jāskatās uz jūsu tīrajām vai netīrajām apakšbiksēm.

unsplash.com

4. Trauku mazgāšana ballītes laikā

Ja saimnieks vakariņu vidū pieceļas, lai nomazgātu traukus, vai panikā paķer lupatu, kad uz grīdas nokrīt ēdienu drupačas, tas viesiem var likt justies neērti. Viņi var padomāt, ka jūs viņiem pārmetat neveiklību vai vēlaties pēc iespējas ātrāk no viņiem tikt vaļā. Atpūtieties un izbaudiet ballīti, atsājiet tīrīšanu vēlākam laikam, kad viesi būs prom.

unsplash.com

5. Netīri galda piederumi

Mūsdienās reti kuram ir īpaši trauki, kas paredzēti vien brīžiem, kad ciemos nāk viesi. Visbiežāk mēs ciemiņiem pasniedzam tos traukus un galda piederumus, kurus izmantojam ikdienā. Tieši tāpēc pirms šķīvju, krūzīšu pasniegšanas viesiem pārliecinieties par to, ka tie ir perfekti tīri. Nevienam cilvēkam nebūs patīkami, ja viņam tiks pasniegta, piemēram, krūzīte ar kafijas vai tējas traipiem.

unsplash.com

6. Neskaitāmi daudz dvieļu vannas istabā

Kad cilvēks pirmo reizi ienāk kāda cita vannas istabā, viņa galvā mudž daudz jautājumu. Kur man noslaucīt rokas? Kurš dvielis ir īstais? Lai neliktu viesiem lieki lauzīt galvu, pirms to ierašanās vannas istabā nolieciet vienu dvielīti, kas paredzēts rokām, tuvumā izlietnei. Tādējādi jūsu ciemiņiem uzreiz būs skaidrs, kur noslaucīt slapjās rokas.

Avots