5 produkti, kurus krācējiem vakaros nevajadzētu ēst

© pexels.com

Nav nekas briesmīgāks par naktī krācošu partneri un cauru miegu. Šāds "koncerts" cilvēkus, kuriem ir grūtības iemigt, var nokaitināt līdz pēdējai ķermeņa šūnai. Ja jūsu partneris mēdz reizēm krākt tā, ka jums dusmās ir "jāvārās", iespējams, pie vainas var būt viņa uzturs. Ešlija Toša, veselības un uztura eksperte uzņēmumā "Prepped Pots powered by Musclefood", nosauc produktu veidus, kurus vakarā nevajadzētu ēst krācējiem.

pexels.com

1. Piena produkti

Eksperte min, ka cilvēkiem, kuri naktīs mēdz krākt, nevajadzētu īsi pirms gulētiešanas mieloties ar piena produktiem, piemēram, jogurtu, sieru, saldējumu. Piena produkti var veicināt skaļu krākšanu. "Tas ir tāpēc, ka piena produktos esošā laktoze palielina gļotu veidošanos, kuras var veicināt krākšanu," saka eksperte.

pexels.com

2. Cukuroti ēdieni un dzērieni

Kā zināms, tad ar cukuru bagāti ēdieni un dzērieni nav veselīgi. Bet izrādās, ka tos īpaši nav ieteicams lietot uzturā cilvēkiem, kuri naktīs krāc. Vismaz īsi pirms gulētiešanas. Liels cukura patēriņš vakaros var veicināt iekaisumu procesus rīklē un degunā, kā rezultātā var pastiprināties krākšana.

pexels.com

3. Glutēnu saturoši produkti

Glutēns, kas atrodams lielākajā daļā maizes, konditorejas izstrādājumos, var veicināt elpceļu un deguna blakusdobuma iekaisumu. Eksperte min, ka produkti, kas gatavoti uz kviešu bāzes, var izraisīt pastiprinātu gļotu veidošanos, kas tikai var pasliktināt krākšanu. Viņa iesaka, ja vakarā gribas ēst, tad labāk mieloties ar bezglutēna prouduktiem.

pexels.com

4. Trekna gaļa

Ēdot gaļu, īpaši treknu gaļu, cilvēki var sākt pastiprināti krākt, jo augstais olbaltumvielu saturs un piesātinātie tauki šajos produktos var veicināt flegmu (gļotu veids, kas rodas plaušās un rīklē) veidošanos, norāda eksperte. Viņa iesaka vakaros ēst liesu gaļu un neilgi pirms gulētiešana vispār atteikties no šāda veida produktiem.

pexels.com

5. Fast food jeb ātro ēdināšanas iestāžu uzkodas

Eksperte min, ka īsi pirms gulētiešanas noteikti nevajadzētu mieloties ar ātro ēdināšanas iestāžu piedāvājumiem. Šādi neveselīgie ēdieni var veicināt gremošanas trakta traucējumus, kā rezultātā pasliktinot ne tikai pašsajūtu vēlu vakaros, bet arī veicināt krākšanu.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais