3 produkti, kas veicina bezmiegu

© pexels.com

Vai zinājāt, ka atsevišķi pārtikas produkti, dzērieni var nelabvēlīgi ietekmēt mūs miega kvalitāti, ja tie tiek ēsti, dzerti vakarā? Pateicoties tajā esošajām uzturvielām, stimulantiem, tie mums sniedz enerģiju un mundrumu! Izlasiet un uzziniet, ko nekādā gadījumā nevajadzētu lietot uzturā vakaros!

pexels.com

1. Gaļa

Gaļu ieteicams iekļaut uzturā, jo tā ir labs olbaltumvielu avots. Vairākos pētījumos norādīts, ka liels olbaltumvielu patēriņš vakaros var nelabvēlīgi ietekmēt miega kvalitāti jeb jums var nenākt miegs. Lai arī zinātniekiem nepieciešams vēl veikt papildus pētījumus, lai apstiprinātu šo teoriju, ieteicams tomēr vakaros neaizrauties ar gaļas ēšanu.

pexels.com

2. Alkohols

Reizēm var šķist, ka, piemēram, viena vīna glāze palīdzēs atslābināties, nomierināt nervus un vieglāk iemigt. Lai arī neliels daudzums alkoholisko dzērienu var atvieglot iemigšanas procesu, tomēr šāda veida dzērieni neveicinās labu miega kvalitāti visas nakts garumā. Jūsu miegs būs trausls.

unsplash.com

3. Kofeīna saturoši dzērieni/ēdieni

Kā zināms, tad kofeīns ir stimulants un mēs mēdzam, piemēram, dzert kafiju, lai justos mundri un enerģijas pilni. Tieši tāpēc nav ieteicams vakaros dzert vai ēsts produktus, kuru sastāvā ir kofeīns. Piemēram, eksperti neiesaka vakaros ēst šokolādi, dzert kafiju, tēju un enerģijas dzērienus. Svarīgi ir jau laicīgi pārtraukt lietot šos produktus, jo kofeīns var ietekmēt mūsu pašsajūtu līdz pat astoņām stundām kopšā tā uzņemšanas. Cilvēkiem, kuri ikdienā uzņem lielu daudzumu kofeīna, var būt nepieciešams ilgāks laiks, lai iemigtu, kā arī viņiem ir grūtāk izgulēties jeb nogulēt ieteicamo stundu skaitu.




Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais