6 viegli kopjami istabas augi

© unsplash.com

Lasiet tālāk rakstu un uzziniet, kuri ir viegli kopjami un audzējami istabas augi!

unsplash.com

1. Pušķu hlorofīts (Spider Plant)

Šis augs ir piemērots ikvienam, kuram šķiet, ka viņa mājās nespēj izdzīvot neviens telpaugs. Pušķu hlorofīts ir ļoti viegli kopjams un tas nemaz nav cimperlīgs. Šos augus nevajag bieži laistīt, taču tajā pašā laikā nav ieteicams tos "iekaltēt" jeb to zemei ir jābūt vienmērīgi mitrai. Tā kā šim augam nepatīk karstums, tad to varat novietot arī ēnainā vietā. Pušķu hlorofīts aug ļoti ātri, eksperti min, ja vēlatie šādu augu "uzņemt" savās mājās, tad to regulāri nāksies pārstādīt (aptuveni ik pēc diviem gadiem).

unsplash.com

2. Spatifīlas (Peace lily)

Spatifīlas ir augs ar skaistiem baltiem ziediem. Šis augs lieliski atsvaidzinās jūsu mājas interjeru, jo tas tik tiešām ir krāšņs. Šo augu būs pavisam viegli kopt, vienīgi ir jāpievērš uzmanība tam, lai to nepārlaistītu vai arī tas pārlieku neizkaltu. Visādā citādā ziņā tas ir ļoti viegli kopjams. Eksperti iesaka spatifīlu katru otro pavasari pārstādīt, lai augs tikai kuplotu un priecētu jūs ilgāku laiku.

unsplash.com

3. Svītrainā sansevjēra (Snake Plant)

Svītrainā sansevjēra tiek uzskatīta par vienu no visvieglāk kopjamiem augiem. Šim augam nepatīk tieši saules stari. Tomēr reizēm ieteicams to novietot uz palodzes, lai augs nedaudz uzņem saules gaismu. Šim augam patīk irdena zeme. Vislabāk to stādīt tieši smilšainā augsnē, tā tas augs labāk.

unsplash.com

4. Parastā efeja (English Ivy)

Svarīgi atcerēties - parastā efeja ir indīgs augs, tāpēc tas ir jānovieto vietā, kur tam nevar piekļūt klāt bērni un mājdzīvnieki. Parasto efeju ir pavisam viegli kopt, jo tai nav nepieciešama bieža laistīšana. Šim augam patīk labāk būt sausam, nekā slapjam. Parastajai efejai patīk vienmērīgi mitra, nevis pārlieku slapja zeme.

unsplash.com

5. Lavanda

Lavandas var audzēt gan dārzā, gan iekštelpās. Ja esat nolēmis audzēt lavandu istabā, tad pievērsiet uzmanību tam, kur šo augu novietojat. Lavandas vislabāk augs saulainā vietā, piemēram, uz palodzes. Ēna, mitrums un aukstums lavandai nepatīk. Tumšā vietā tā ātri novītīs. Svarīgi ir lavandu nestādīt mālainā augsnē!

unsplash.com

6. Alveja

Lai alveja spētu labi augt un priecēt acis, tai nepieciešama saules gaisma. Tāpēc šo augu turiet vienā no saulainākajākā vietā istabā - uz palodzes. Alvejām patīk skāba vide, tāpēc tās ieteicams stādīt skābā augsnē, taču tā spēj pavisam viegli pielāgoties arī citiem apstākļiem.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais