4 padomi, kā bez liekas piepūles padarīt zobus baltus

© pexels.com

Lai zobi kļūtu baltāki, mēs apmeklējam zobārstus, tīram tos ar balinošajām zobu pastām un veicam vēl citas darbības. Izrādās, lai veicinātu to, ka zobi kļūs baltāki, nepieciešams vien mainīt pāris ikdienas paradumus.

pexels.com

1. Kafijai un tējai pievienojiet klāt pienu

Ja ikdienā dzerat melnu kafiju un melno tēju, jūsu zobi laika gaitā var vairs nebūt tik balti. Šie dzērieni atstāj nevēlamus "traipus" uz zobiem, kā rezultātā tie var izskatīties dzeltenīgi. Pat regulāra zobu tīrīšana nespēs tos padarīt atkal baltus. Eksperti iesaka, lai mazinātu risku, ka kafija vai melnā tēja iekrāsos jūsu zobus, dzeriet šos dzērienus kopā ar pienu.

pexels.com

2. Netīriet zobus uzreiz pēc kafijas vai tējas dzeršanas

Zobārsti neiesaka uzreiz pēc kafijas vai tējas dzeršanas tīrīt zobus. Pateicoties tam, ka šie dzērieni ir diezgan skābi, tie negatīvi ietekmē zobu emalju. Zobi kļūst jutīgāki. Zobārsti iesaka zobus tīrīt vismaz 30 minūtes pirms kafijas/tējas lietošanas, vai aptuveni stundu pēc šo dzērienu baudīšanas.

pexels.com

3. Izmantojiet zobu diegu

Daudzi no mums izmanto zobu diegu. Bet vai zināt, kad pareizāk izmantot zobu diegu - pirms vai pēc zobu tīrīšanas? Speciālisti iesaka zobu diegu izmantot pirms zobu tīrīšanas. Tādējādi labāk parūpēsieties par savu mutes higiēnu. Zobus starpās nepaliks neviena ēdiena palieka. Pareiza mutes higiēna palīdz zobiem kļūt baltākiem.

pexels.com

4. Košļājamā gumija

Kosļājamā gumija ir labs palīgs brīžos, kad vēlaties atbrīvoties no sliktas elpas. Bet vai zinājāt, ka košļājamo gumiju var košļāt arī pārlieku ilgi? Bieži vien košļājamo gumiju mēs košļājam ilgāk nekā nepieciešams. Izrādās, ka pareizi to ir košļāt vien 20 minūtes. Zobārsti iesaka, lai parūpētos par labu mutes higiēnu, košļājiet košļājamo gumiju pēc katras ēdienreizes. Tā ne tikai atbrīvosieties no sliktas elpas, bet arī palīdzēsiet zobiem kļūt baltākiem jeb atbrīvosieties no aplikuma.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais