8 vienkārši triki, kā bez liekas piepūles ietaupīt naudu

© pexels.com

Laikā, kad viss kļūst arvien dārgāks, ir svarīgi pārskatīt savus tēriņus. Apkopojām vairākus trikus, kā bez liekas piepūles ietaupīt naudu.

pexels.com

1. Uzpildiet degvielu pirmdienās

Eksperti norāda, ka, lai ieekonomētu naudu, ieteicams uzpildīt degvielu pirmdienās. Iespējams, tieši nedēļas pirmajā dienā degviela var būt lētāka, nekā nedēļas nogalē.

pexels.com

2. Ņemiet uz darbu līdzi pusdienas

Pusdienas kafejnīcā var šķist vilinoša ideja, jo šādi iespējams izvēdināt galvu un doties ārpus biroja telpām. Tomēr, ja vēlaties ieekonomēt naudu, šāda pusdienu izvēle jums izmaksā daudz. Eksperti norāda, ka pavisam vienkāršs veids, kā ieekonomēt līdzekļus, ir ņemt uz darbu līdzi savas pusdienas no mājām.

pexels.com

3. Atsakieties no zīmolu precēm

Kā zināms, tad zīmolu preces veikalos maksā lielu naudu. Šoreiz runa nav tikai par apģērbu, bet arī pārtikas produktiem. Bieži vien populāru zīmolu produkti ir daudz dārgāki, jo mēs maksājam par tā "vārdu". Eksperti norāda, ka nevienmēr dārgāka prece būs labāka. Piemēram, tādi produkti kā graudaugi vai makaroni, lielākoties būs vienas kvalitātes. Tāpēc, izvēloties pārtikas produktus, apdomājiet, kur nezaudējot kvalitāti varat ieekonomēt.

pexels.com

4. Neizmantojiet kredītkartes

Dodoties iepirkties, labāk maksājiet ar skaidriem naudas līdzekļiem nevis kredītkarti. Šādi jums būs daudz vieglāk kontrolēt iztērētās naudas daudzumu, jo acīmredzami redzēsiet, kā nauda "pazūd" no maka.

pexels.com

5. 50/30/20 formula

Eksperti norāda, lai jūs un jūsu maciņš mēneša beigās būtu priecīgs, nepieciešams ievērot 50/30/20 formulu. 50% no jūsu ienākumiem novirziet pirmās nepieciešamības tēriņiem, piemēram, rēķiniem, pārtikai. Savukārt 30% novirziet atpūtai, bet atlikušos 20% novirziet iekrājumiem jeb tos netērējiet. Šādi laika gaitā jūs sev varat izveidot pietiekami lielu "drošības spilvenu", lai neparedzētos gadījumos jums nebūtu jāsatraucas par naudas trūkumu.

pexels.com

6. Kontrolējiet pirkumus tiešsaistē

Tiešsaistes veikali ļoti prasmīgi spēj pievilināt pircējus. Lielākoties pirkumi internetā tiek veikti impulsa vadīti. Bieži vien iegādātās preces jums nemaz nav vajadzīgas. Lai izvairītos no nevajadzīgu preču iegādes un ietaupītu naudu, ieteicams ikreiz pirms preču pasūtīšanas nogaidīt 24 stundas. Ja pēc šī laika vēl joprojām izjutīsiet vēlmi iegādāties šīs preces, tad pērciet tās.

pexels.com

7. Ietaupiet uz veļas mazgāšanu

Nevar noliegt, ka veļas mazgāšanas līdzekļi ir visai dārgi. Bieži vien mazgājot drēbes mēs tos izmantojam pārlieku daudz. Eksperti norāda, ka ikreiz, kad mazgājat drēbes, pievienojiet tām klāt minimāli ieteicamo mazgāšanas līdzekļa daudzumu. Tādējādi tas tik ātri nebeigsies!

pexels.com

8. Nomainiet parastās spuldzītes uz LED spuldzēm

Šis ir veids, kā ieguldīt gudri. LED spuldzes veikalos maksā vairāk nekā parastās spuldzītes, bet šāds ieguldījums jums atmaksāsies. Izmantojot LED spuldzītes, jums ir iespējams ietaupīt pat 75% no patērētās enerģijas. Šīs spuldzītes arī kalpos ilgāk nekā standarta kvēlspuldzes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais