5 triki, kā ilgāk saglabāt grieztos ziedus svaigus

© pexels.com

Šie padomi noderēs visiem puķu mīļiem. Ja vēlaties, lai jūsu mājās ilgāk saglabātos svaigi grieztie ziedi, izmēģiniet šos pavisam vienkāršos trikus!

pexels.com

1. Neturiet ziedus tuvumā augļiem

Lai ziedi ilgāk saglabātos svaigi un skaisti, ieteicams tos nenovietot blakus augļiem, piemēram, āboliem un banāniem. Iemesls ir pavisam vienkāršs. Augļi izdala gāzi, kuru sauc etilēns. Etilēns paātrina produktu nogatavināšanos, kas nozīmē to, ka šī gāze vecinās ziedu bojāšanos jeb tie ātrāk savītīs.

pexels.com

2. Pagatavo mēslojumu

Bieži vien lielveikalos iegādājoties ziedus, tiem līdzi nāk mazs maisiņš, kurā iekšā ir barojošs mēslojums, kas palīdz ziediem ilgāk saglabāties svaigiem. Ja šāda mēslojuma jums nav, to pavisam vienkārši varat pagatavot pats. Atliek vien sajaukt kopā cukuru ar citronu sulu un balinātāju, un pievienot to klāt ūdenim. Cukurs un citrona sula palīdzes ziedu kātiņiem labāk uzsūkt ūdeni, savukārt balinātājas "apkaros" baktērijas.

pexels.com

3. Matu laka

Ja vēlaties ilgāk priecēt savas acis ar skaistu puķu pušķi, uzpūtiet ziediem virsū matu laku. Matu laka palīdzēs ziediem tik ātri nesavīt.

pexels.com

4. Turiet ziedus tālāk no elektroniskajām ierīcēm

Vai tas būtu televizors, dators, mirkoviļņu krāsns, vai kāda cita elektroniskā ierīce, tās veicinās ātrāku ziedu vīšanu. Izskaidrojums tam ir pavisam vienkāršs. Visas elektroniskās ierīces lielakā vai mazākā mērā izdala siltumu. Savukārt siltums veicina ziedu bojāeju.

pexels.com

5. Regulārie apgrieziet kātiņus

Lai ziedi ilgāk jūs priecētu, nepieciešams regulāri ar asām šķērēm apgriezt to kātiņus. Tādējādi ūdens labāk piekļūs zieda galviņai un tā tik ātri nenovītīs. Kātiņus ieteicams griezt ieslīpi.

Avots

Svarīgākais