5 iemesli, kāpēc pieņemamies svarā, dzīvojot veselīgi

© pexels.com

Regulāri sportojat, ēdat veselīgu pārtiku, bet tāpat apkārtmērs turpina pieaugt? Eksperti nosauc piecus iemeslus, kāpēc "riepiņa" turpina augt pat tad, kad dzīvojat veselīgi.

pexels.com

1. Pie vainas vairogdziedzeris

Ārsts Tomass Gūts norāda, ja, neskatoties uz to, ka ievērojat veselīgu dzīvesveidu, jūsu svars pieaug, tad pie vainas var būt vairogdziedzeris. Hormonālie traucējumi tiešā veidā var ietekmēt jūsu labsajūtu un svaru. Tāpēc, ja piedzīvojat neizskaidrojamu svara pieaugumu, nepieciešams vērsties pie endokrinologa, lai pārbaudītu vai ar jūsu vairogdziedzeri viss ir kārtībā.

pexels.com

2. Recepšu medikamenti

Bieži vien arī dažādi recepšu medikamenti var veicināt svara pieaugumu. Visbiežāk jaunu kilogramu parādīšanos veicina zāles pret depresiju, diabētu vai kontracepcijas medikamenti. Ja jums liekas, ka, iespējams, izrakstītās zāles veicina svara pieaugumu, konsultējieties ar savu ārstu. Ārsts var palīdzēt rast risinājumu šai problēmai, izrakstot citus medikamentus.

pexels.com

3. Depresija

Depresija bieži vien ietekmē mūsu apetīti. Apetīte var mazināties un jūs varat negribēt ēst, vai arī gluži pretēji - apetīte strauji pieaug. Ja apetīte ir nekontrolējami liela, tad visticamākais tieši tas ir vainojams pie svara pieauguma. Jebkurā gadījumā jums nepieciešams konsultēties ar ārstu, jo gan pārlieku liela apetīte, gan neēšana, ir kaitīga veselībai.

pexels.com

4. Smēķēšanas atmešana

Bieži vien atmetot smēķēšanu cilvēkiem var pieaugt svars. Un iemesls tam ir pavisam vienkāršs. Atmetot smēķēšanu cilvēki meklē mierinājumu pārtikā jeb katru izsmēķēto cigareti aizstāj, piemēram, ar cepumiem. Ilgtermiņā raugoties svars var būtiski pieaugt. Tomēr, lai arī svars var pieaugt, atmetot smēķēšanu jūsu veselība iegūst daudz vairāk, nekā tikai pāris liekus kilogramus.

pexels.com

5. Stress

Dažādi ārēji faktori, kas ietekmē mūsu garastāvokli, labsajūtu, var veicināt svara pieaugumu. Daudzi cilvēki stresa brīžos, lai sevi nomierinātu, ķeras pie ēdiena. Tādējādi šādā veidā sevi mierinot, tiek uzņemtas ļoti daudz kalorijas, jo stresa laikā sevi ir grūti kontrolēt. Stresa "apēšana" nav nekas labs!


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Arbūzs ir daudzu cilvēku iecienīts vasaras auglis. To ēdot, mēs arbūzu nomizojam un mizu izmetam. Mēs ēdam vien augļa mīksto daļu. Bet vai drīkst ēst arī šī augļa mizu?