5 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja ēdam pēc plkst. 19:00

© pexels.com

Eksperti izceļ piecas lietas, kas notiek ar mūsu ķermeni, ja ēdam pēc plkst. 19:00. Vēlai vakara ēšanai piemīt gan savi plusi, gan mīnusi.

pexels.com

1. Kontrolē glikozes līmeni asinīs

Lorēna Manakera, grāmatu "The First Time Mom's Pregnancy Cookbook" un " Fueling Male Fertility" autore, atklāj, ka veselīgu uzkodu nostiesāšana vakaros dažiem cilvēkiem ir pat īpaši ieteicama. Tiem cilvēkiem, kuriem ir 1. tipa cukura diabēts vai problēmas ar glikogēna sintēzi organismā, ir ieteicams vakaros, pirms gulētiešanas, ēst veselīgas uzkodas. Šādu veselīgu uzkodu notiesāšana palīdzēs labāk kontrolēt glikozes līmeni asinīs.

pexels.com

2. Palielinās tauku daudzums vēdera rajonā

Lai gan vēlas nakts uzkodas vai vakariņas reizēm var šķist laba ideja, dietologi brīdina, ka šāda vēlā ēšana var veicināt apjoma pieaugumu tieši vēdera rajonā. "Lai samazinātu tauku daudzumu vēdera rajonā, iespējams, vēlēsieties izvairīties no nakts uzkodām," saka uztura speciāliste Trista Besta. Ēšana vēlu vakaros tiešā veidā veicina svara pieaugumu, jo visbiežāk nakts stundās cilvēki izvēlas notiesāt treknus, kalorijām bagātus ēdienus.

pexels.com

3. Diskomforts kuņģī

Uztura speciāliste Trisa Besta norāda, ka, ēdot vēlu vakarā vai īsi pirms gulētiešanas, jūs varat saskarties ar diskomfortu kuņģi. Neatkarīgi no tā, kādu ēdienu notiesājat vakarā, tas var veicināt kuņģa dedzināšanu, jo vakara stundās gremošanas trakts vairs nedarbojas tik aktīvi, ēdiens netiek tik ātri sagremots.

pexels.com

4. Slikts miegs

Bagātīgu un sātīgu ēdienu notiesāšana vakarā vai arī īsi pirms gulētiešanas tiešā veidā var ietekmēt miega kvalitāti. Jums var būt grūtības iemigt, vai arī nakts vidū varat pamosties un pēc tam būs grūtības atkal ieslīgt miegā. Vēlā ēšana ietekmē miega ritumu. Svarīgi ir neēst vismaz trīs stundas pirms gulētiešanas. Ķermenim ir jādod pietiekami ilgs laiks, lai pārtiku sagremotu, tāpēc eksperti neiesaka ēst pēc plkst. 19:00.

pexels.com

5. Palīdz atjaunoties muskuļiem

Lai arī pastāv vairākas negatīvas blakusparādības tam, ka ēdat vēlu vakarā, tomēr tam ir arī daži plusi. Piemēram, ja dienas otrajā pusē jums ir bijusi fiziska slodze, treniņš, tad ēšana vakaros var palīdzēt atjaunoties jūsu muskuļiem.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Arbūzs ir daudzu cilvēku iecienīts vasaras auglis. To ēdot, mēs arbūzu nomizojam un mizu izmetam. Mēs ēdam vien augļa mīksto daļu. Bet vai drīkst ēst arī šī augļa mizu?

Svarīgākais