5 veidi, kā ar pavisam nelielu piepūli vecināt svara zudumu

© unsplash.com

Svara zaudēšana ir laikietilpīgs un smags darbs. Nepieciešams regulāri sportot un pievērst pastiprinātu uzmanību uzturam. Tomēr ir vēl daži knifiņi, kā veicināt svara zudumu ar pavisam nelielu piepūli.

unsplash.com

1. Tīriet zobus

Zinātnieki ir aprēķinājuši, ka regulāri tīrot zobus (vismaz divas minūtes, trīs reizes dienā), gada laikā tiek sadedzinātas 5500 kalorijas. Kā arī, lai samazinātu tieksmi vakaros našķēties, eksperti iesaka pēc vakariņām iztīrīt zobus. Tādējādi jūs no ēšanas varētu atturēt tas, ka zobus nāksies tīrīt atkārtoti.

unsplash.com

2. Ņemiet visur līdzi ūdens pudeli

Eksperti iesaka nedoties ārpus mājām bez ūdens pudeles. Svarīgi ir nepiedzīvot dehdriāciju. Ūdens ir jādzer visas dienas garumā. Tas ne tikai ir svarīgs mūsu veselībai, bet arī skaistumam. Kā arī regulāra ūdens dzeršana var veicināt sāta sajūtu un "savaldīt" izsalkumu. Eksperti iesaka dzert aukstu ūdeni, jo tādējādi, lai gremošanas trakts sasildītu uzņemto ūdeni, organisms patērē vairāk kaloriju.

unsplash.com

3. Sāls vietā izmantojiet citronus

Ja vēlaties zaudēt svaru, nepieciešams samazināt sāls patēriņu. Svarīgi ir atrast alternatīvu sālij, lai pagatavotie ēdieni nezaudētu garšu. Sāls vietā ieteicams izmantot citronus jeb tā miziņas. Citrona miziņas pievienošana, piemēram, salātiem ne tikai piešķirs tiem jaunas garšas, bet arī palīdzēs zaudēt svaru. Citronu miziņās esošās pektīna šķiedrvielas saglabās sāta sajūtu ilgākā laika posmā.

pexels.com

4. Iegādājiet miega masku

Svara zaudēšana miega laikā var izklausīties pārāk labi, lai tā būtu patiesība. Tomēr eksperti norāda, ka gulēšana tumšā telpā var veicināt svara zudumu. Tāpēc lieti var noderēt miega maska. Gulēšana tumšā telpā var paātrināt vielmaiņu, līdz ar to svars laika gaitā var samazināties.

unsplash.com

5. Ēdiet no maza izmēra traukiem

Apmāniet savu prātu un acis. Servējiet porcijas uz mazāka izmēra šķīvjiem. Uz maza šķīvja iespējams uzlikt mazāk ēdiena, taču tas tāpat izskatīsies pilns. Tādējādi jūs varat apmānīt savas smadzenes un ēdienreizes laikā apēst mazāk, nekā ēdot no liela izmēra šķīvjiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.